2013-05-26 15:19:18• hírek • Póti Orsolya

Több százan vonultak fel Szatmárnémeti központjában

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség minden évben megünnepli a parkok, valamint a nemzetközi Környezetvédelem Napját. Idén május 26-án rendezte meg a látványos virágparádét az intézmény.

Vasárnap délelőtt több százan vonultak fel Szatmárnémeti központjában, a Kossuth-kerttől a Traian sugárúton végighaladva egészen a Római Katolikus Székesegyház előtti térig virágokkal és virágjelmezekben.

A Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a polgármesteri hivatallal és a Megyei Tanfelügyelőséggel közösen idén is megrendezte a virágparádét, amelynek célja, a lakosok figyelmének felkeltése a zöldövezetek fontosságára.

Az ügynökség idén több intézményt is bevont a rendezvénybe, így a Kossuth-kerttől induló menetben a kerékpárosok után cégek által feldíszített gépkocsik haladtak. Őket követték a mazsorettek, a Gyermekek Palotájának fúvószenekara, illetve a virágjelmezekbe, vagy újrahasznosítható anyagokból készült maskarákba bújt iskolások és óvodások.

A felvonulás után a Székesegyház előtti téren és a parkban különféle a környezetvédelemmel kapcsolatos foglalkozások és programok várták a diákokat és az érdeklődőket egészen 14 óráig.

A Virágparádé előtt, délelőtt 9 órakor a Környezetvédelmi Ügynökség vezetősége kihirdette a Zöld sarok az oktatásért" elnevezésű vetélkedő nyerteseit is. A versenyt idén februárban hirdette meg az intézmény a polgármesteri hivatallal, a tanfelügyelőséggel és az erdészeti hivatallal közösen.

A vetélkedő első helyezettje a Mircea Eliade Általános Iskola és az Octavian Goga Általános Iskola csapatai, a második helyezett a Ioan Slavici Főgimnázium, a harmadik pedig a Draga Mea Óvoda. Dicséretben részesültek a Faipari Líceum, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum és az Emil Palade Élelmiszer-ipari Líceum diákjai.

A győztes iskolák közül az I. és II. helyen végzett tanintézmények csapatainak jutalma egy kirándulás a Keleti-Kárpátokba.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: