2014-10-09 16:35:40• hírek • Szatmár.ro

Felújítják a Szatmárnémeti-Mikola útszakaszt

Érezhető kampányhangulatban telt, egykori és jelenlegi PNL-sek vitájáról szólt a megyei tanács ülése.

A Szatmár Megyei Tanács rendes havi ülését csütörtökön tartották meg a Közigazgatási Palota kis gyűléstermében. Összesen 18 napirendi pontot tárgyaltak meg és fogadtak el meglehetősen kevés vitával a tanácsosok. Kiderült az is, hogy egy hónap alatt nagyot fordult a világ: a PNL-n belüli szakadás miatt ugyanis az egykori párttársak most ellenfelek lettek, a PNL-s tanácsosok pedig amikor csak lehetett, támadták Adrian Stefet, a Szatmár Megyei Tanács elnökét - ő ugyanis a lehetőséget kihasználva belépett a Calin Popescu Tariceanu féle Liberális Reform Pártba. Stef a pártváltást majd hivatalosan is jelezni fogja - jelentette be a tanácsülésen.

A tanácsülésen volt szó költségvetés-kiegészítésről, személyi változásokról és készülő HURO-s, határon átívelő projektekről. A Területi Közrendészeti Hatóságban (ATOP)  a nyugállományba vonult rendőrfőnök helyét Vlad Florentin vette át, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ éléről pedig felfüggesztették Pop Feliciant. A tanácsosok voksukkal kifejezték szándékukat, miszerint jónak látnák, hogy a Szatmár Megyei Tanács különböző határon átívelő projektekben vegyen részt. Ezek egy része szociális területre fókuszál, de szavaztak olyan projekt kapcsán is, amely a hulladékfeldolgozás fejlesztésére irányul.

Megyei Tanácsülés Szatmárnémetiben

A határozatok elfogadását követően viszont fontosabb és gyakorlatiasabb dolgokról is szó volt: a Szatmár Megyei Tanács bejelentette, hogy a kormánytól több mint 12 millió lejt kapott, amit útjavításra fognak fordítani. Stef megjegyezte: Szatmár a legnagyobb összegeket kapó megyék között szerepel.

Kovács Máté, a megyei tanács RMDSZ-es frakciójának vezetője a Szatmár.ro kérdésére elmondta: ebből az összegből lesz felújítva például a Szatmárnémeti-Mikola megyei út is. Elmondása szerint a 7,5 kilométeres útszakaszt a Szatmárnémeti-Szatmárhegy úthoz hasonló módszerrel fogják javítani/újítani.

A megyei tanácsülésen jelentette be Mircea Govor alelnök, illetve Adrian Stef elnök, hogy a megye támogatást kapott a Luna Ses-i sípályát érintő munkálatok folytatására és Nagykároly leendő polgármesteri hivatalának a befejezésére is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: