2009-05-23 11:21:13• hírek • Gozner Gertrud

Több százan gyalogoltak

Harmadik alkalommal került sor szombaton a Szatmárnémeti Caritas által szervezett jótékonysági gyalogló maratonra. Pontosan 600 regisztrált résztvevő tette meg a 18 kilométeres távot a városközponttól a mikolai óvoda udvaráig. Az idő is tökéletes volt a gyaloglásra, kora nyárias mérsékelt melegben sétáltak a résztvevők.

A rajtpisztoly délelőtt fél 9-kor dördült el a Caritas Libertatii téri székhelye előtt, majd a menet a központi park megkerülésével végig haladt a Stefan cel Mare, majd a Baritiu utcákon és Mikola község felé vette az irányt.

A gyaloglók végig jó hangulatban, beszélgetve tették meg a távot, volt aki babakocsival, volt aki kutyával jött el az útra, a legidősebb résztvevő egy 78 éves férfi volt.

Dél előtt pár perccel érkeztek meg az első résztvevők az óvoda udvarára, ahol már finom babgulyás várta őket. Löchli Tünde, a Caritas igazgatója a finisben megköszönte mindenkinek a részvételt, és kihangsúlyozta, hogy a továbbiakban se felejtkezzünk el az idősekről. Fazekas Csilla, a szervezet szóvivője elmondta, eleinte úgy tűnt, hogy a gazdasági válság akadályokat gördít a rendezvény megszervezése elé, de nem hagyták magukat, és idén is megrendezésre kerülhetett ez a szolidaritási esemény.

A maraton résztvevői által összegyűjtött 7000 eurót az idősek számára biztosított szolgáltatásokra fordítja a szervezet, tíz házi betegápoló központja révén, amelyek 900, ágyhoz kötött idős embert látnak el. Az esemény szponzorai a Román Kereskedelmi Bank (BCR), és az Autonet volt, a Consult Scolari Alapítvány által.


A képekre kattintva elérhető a képgaléria

A jótékony célú gyalogtúrán 600 szatmárnémeti lakos vett részt.

A jótékony célú gyalogtúrán 600 szatmárnémeti lakos vett részt.


Ilyés Gyula polgármester a rajtvonalnál

Ilyés Gyula polgármester és Löchli Tünde a Caritas igazgatója a rajtvonalnál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: