2019-04-12 09:04:55• hírek • Bede Emőke

Több száz szabad állást hirdettek meg a börzén, mégis mindenkinek csak a pecsét kell

Péntek reggel kilenc órakor elrajtolt az idei első állásbörze, melyet ez alkalommal is a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) szervezett meg. Már jóval a nyitás előtt kisebb tömeg alakult ki a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ előtt, viszont hogy milyen sok „álláskereső" jött el a börzére, csak odabent vált nyilvánvalóvá, hiszen egy tűt sem lehetett volna leejteni.

Az állásbörzét szokás szerint az AJOFM vezetője, Simona Dersidan nyitotta meg, kinek rövid beszédéből kiderült, 58 munkaadó vállalat van jelen az eseményen, az általuk felkínált szabad állások száma pedig túllépte a hétszázat is. Lett volna tehát miből válogatni, ám önéletrajzot csak nagyon kevesen szorongattak kezükben. A jelenlevők számottevő része ehelyett inkább a pecsétgyűjtő ívet lobogtatta maga után, olyan pultot keresve, ahol megkaphatják a várva párt stemplit, mely bizonyítja, ők is részt vettek a börzén. „Mi az, hogy nincs pecsét? Olyan nincs, hogy nincs pecsét!” - mérgelődtek néhányan, majd elégedetlenül folytatták a portyát.


Jóllehet, ezt már számtalanszor tapasztalták maguk a munkáltatók is, mégis minden évben jól felszerelt pulttal várják azokat, akik valóban álláskeresés céljából látogatnak ki a börzére. Az asztaloknál színes szórólapok és készséges képviselők álltak azok rendelkezésére, akik tényleg a felkínált helyek iránt érdeklődtek. A 703 munkahely közül 37 betöltéséhez felsőfokú képzettségre van szükség, emellett 200-nál is több helyet ajánlottak azoknak, akik a gépiparban szeretnének elhelyezkedni. Természetesen ez alkalommal is akadt bőven fafeldolgozói és építőipari állás is, de szinte alig akadt olyan munkaterület, ahova ne kerestek volna egy-két alkalmas jelöltet. A megfelelőnek tűnő munkakeresőket akár már a helyszínen fel is vehetik, de a leggyakoribb forgatókönyv, hogy behívják őket egy újabb interjúra, hogy nyugodtabb körülmények között is egyeztetni tudjanak.

 

Hogy milyen eredménnyel zárt a délután 4 óráig tartó börze, arról hamarosan egy újabb cikkben számolunk be.


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: