2013-12-31 14:46:12• hírek • Szatmar.ro

Több száz rendőr és csendőr vigyázza biztonságunkat szilveszterkor

Karácsony ünnepe alatt a Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai félszáz bűncselekményt állapítottak meg, 743 bírságot szabtak ki összesen 61.190 lej értékben. Szilveszter alatt is több száz rendőr és csendőr vigyázza majd nyugalmunkat.

A két intézmény tájékoztatása szerint Szatmár megyében 130 rendőr és 180 csendőr teljesít szolgálatot az óév utolsó és az új esztendő első óráiban. Míg a rendőrök a megye valamennyi településén igyekeznek jelen lenni, addig a csendőrség munkatársai Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Avasfelsőfaluban, Tasnádon és Krasznabélteken vigyáznak majd a közrendre. A két rendvédelmi szerv munkatársai külön-külön és közösen járőrözve teljesítenek majd szolgálatot.

Ezzel együtt a hatóság néhány alapvető, hasznos tanáccsal is szolgál olvasóinknak testi épségük és értéktárgyaik védelme érdekében. Az egyik legfontosabb, hogy tömegben fokozottan vigyázzunk zsebeinkre, táskáinkra. Szintén alapvető követelmény, hogy meggyőződjünk: bezártuk-e lakásunk, házunk, autónk ajtaját.

Emellett ajánlatos a figyelmet felébresztő értéktárgyak otthon hagyása. Tanácsos a túlzott alkoholfogyasztás mellőzése is, mivel egyrészt ösztönzőleg hathat esetleges támadóink számára, másrészt viszont ki is válthat erőszakos cselekményeket. A hatóság munkatársai kérik az obszcén megnyilvánulások mellőzését is. Amennyiben pedig bármilyen problémánk akad, tárcsázzuk azonnal a 112-es egységes segélyhívó telefonszámot!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: