2018-08-16 07:27:12• hírek • Oszkó Viktória

Több száz rendőr és csendőr lesz bevetésen a napokban

Közel 350 rendőrt állítanak szolgálatba augusztus 15-től augusztus 19-ig, hogy felügyeljék a lakosság biztonságát, illetve, hogy a már megszokott szigorral ellenőrizzék a közúti forgalmat.

Az elkövetkezendő néhány napban tehát ne lepődjünk meg, ha fokozott rendőri jelenlétet tapasztalunk környezetünkben. Számban kifejezve ez mintegy 120, a közbiztonságért felelős egyenruhást jelent, akik egy része rendőrautóból pásztázza majd a terepet: 100 jármű lesz szolgálatban.


Hogy ne legyenek fennakadások a közlekedésben, természetesen a balesetek meglőzésére is komoly figyelmet fordítanak majd, átlagosan 25 közúti rendőr fog azon dolgozni, hogy radarral bemérje a gyorshajtókat.


A csendőrség emberei sem fognak lazítani az elkövetkezendő időszakban. Augusztus 15. és 20. között 150 csendőr lesz bevetésen, hogy megakadályozzák az esetleges rendbontásokat és hogy biztosítsák a rendezvények zavartalan lebonyolítását. Tasnádon, Avasfelsőfaluban, Bikszádon, Krasznabélteken, Szaniszlón és Királydarócon is ügyelnek majd a közbiztonságra, mindezt a nap 24 órájában.


A csendőrök alapfeladata elsősorban az, hogy megakadályozzák a zavargásokat és hogy megelőzzék a különféle bűncselekmények elkövetését, tehát, hogy szemmel tartsák az összegyűlt tömeget és készen álljanak egy esetleges beavatkozásra, ha szükséges.


A hatóságok azt javasolják, minden esetben figyeljünk személyes értékeinkre, ne segítsük elő a tolvajok munkáját, különösen akkor ne, ha olyan helyen vagyunk, ahol sokan vannak. Minden esetben ellenőrizzük, bezártuk-e autónkat és ha lehet, ne viseljünk nagy értékű ékszereket, illetve ne cipeljünk magunkkal értéktárgyakat, mert magunkra vonhatjuk vele a figyelmet és könnyen célpontokká válhatunk. Mindig tartsuk be azokat a szabályokat, amelyeket az egyes rendezvényeken előírnak! Kerüljük a túlzott alkoholfogyasztást, ezzel is elejét véve egy esetleges szóváltásnak, illetve minden esetben támogassuk a rendőrség és a csendőrség munkáját!

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: