2012-01-27 14:29:40• hírek • Kocsis Zoltán

Több száz pedagógust képeztek a határ mindkét oldalán

Összesen négyszáz pedagógus vett részt abban a határokon átnyúló együttműködésben, melynek során a szatmárnémeti Consult Scolari Egyesület és a Nyíregyházi Főiskola ingyenes továbbképzéseket tartott a Szatmár megyei illetve nyíregyházi pedagógusoknak.

Az Európai Szakmai Kompetenciák Minden Pedagógusnak (EPROCOM) projekt célja, hogy létrehozzanak egy olyan határokon átnyúló szakmai támogató hálózatot, mely lehetővé teszi a pedagógusok számára, hogy folyamatosan továbbképezhessék magukat szakmai kompetenciáik fejlesztése érdekében, mondta el Iank Mirela, a Consult Scolari projekt-menedzsere.

A határ két oldalának tanügyi szakértői tizenkét tankönyvet állítottak össze: nyolcat a magyarországi szakemberek, négyet pedig a partiumiak. A tankönyvek olyan témákat dolgoznak fel, mint az erdélyi irodalom, a multikulturalitás, a dráma vagy a hátrányos helyzetű gyerekek integrálása. Ezen tankönyveket összesen háromszáz példányban nyomtatták ki.

A projekt során készítettek továbbá nyolc oktatófilmet és két szociológiai felmérést, amely a határ menti régiók nevelési szükségleteit mérik fel. A szakemberek a hónapok során két tapasztalatcserén is részt vehettek. Készült továbbá egy kétnyelvű honlap, ahol különböző pedagógiai segédanyagokat lehet találni, letölteni.

A projekt teljes költségvetése 167.326 euró, ebből 88.025 euró állt a Consult Scolari és 79.301 euró a Nyíregyházi Főiskola rendelkezése. Ebből a szatmári fél önrésze 1.830 euró volt, a többit az Európai Unió finanszírozta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: