2019-11-15 09:41:44• hírek • Bajnai Botond

Több száz ovis és iskolás vett részt a Márton napi felvonuláson

Az enyhe időnek köszönhetően idén is rengetegen gyűltek össze november 14-én Szatmárnémeti régi központjában szervezett Márton napi felvonuláson.

Idén sem maradt el a Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet, a Johann Ettinger Német Líceum és a Kálvária templom német közösségének együttesen megszervezett Márton napi ünnepsége. Az érdeklődés ezúttal is nagy volt, körülbelül 1000 gyermek vett részt az eseményen.
 

Szerencséjük volt a szervezőknek, mert a kiadós záporeső csak a felvonulás után egy jó órával érte el a várost, viszont 17 óra magasságában még nyoma sem volt a csapatéknak, sőt az időjárás kellemes, már-már egészen meleg volt a késő délutáni órákban.



A rendezvényen jelen voltak a Hám János Óvoda, a 9-es Számú Óvoda gyermekei, valamint a Johann Ettinger Német Líceum elemistái, valamint ezek partnerosztályai a Krasznabéltekről, Nagyváradról, valamint a Kálvária templom román közösségétől.
 

A gyermekek saját készítésű lámpásaikkal vettek részt a felvonuláson, az ezekbe elhelyezett gyertyák többségét pedig a Német Líceum önkénteseitől vásárolták meg, segítő, karitatív szándékkal. Az összegyűjtött adományból a Szatmári Egyházmegyei Caritas rászoruló gyermekeknek vásárol sportruházatot.



A Márton napi ünnepség ugyanakkor nem csak a 17.30 órakor induló felvonulásból állt, ezt megelőzően, 16.45 órától a Kálvária templomban kezdődött az esemény, ahol a kicsiket, óvodásokat, előkészítő-, első-, valamint második osztályosokat a német és a román közösség plébánosai fogadták. Innen a gyermekek a Római Katolikus Székesegyház elé vonultak, ahol már vártak rájuk a mezőfényi rézfúvósok, ők vezették a park körül, a rendőrök által biztosított felvonulást.









 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: