2020-01-31 05:38:03• hírek • Blikk.hu

Több száz milliót kereshettek a csalók, akik Tvrtko nevével árultak gyógyszereket

Sváby András után most kollégája és barátja, Vujity Tvrtko lett a cukorbetegség elleni gyógyszert kínáló internetes csalók áldozata.

Az ATV Start műsorvezetőjének nevét egy álhírterjesztő oldalon használták fel, azt állítva: Tvrtko leleplezte a gyógyszeripari cégek lobbiját, és rájött, hogy – azok állításával szemben – mégiscsak létezik gyógyszer a cukorbetegség ellen. A csalókat üzleti érdekek vezérlik, hiszen a Sváby által már bevizsgáltatott álgyógyszer, ami mindössze kukoricakeményítő, az adott weboldalon elérhető 39 euróért, azaz nagyjából 13 ezer forintért.


Tvrko felháborodott a hazugságokat állító álcikken és feljelentést tett a rendőrségen.

– Döbbenetes, hogy mennyire profin összerakott oldalról beszélünk, szerepel orvosi megszólalás, infógrafika és több, rólam készült stúdiós fotó is. Emellett az is egyértelmű, hogy nem internetes fordítóprogrammal készítették, így szinte biztos vagyok abban, van a csalók között magyar – vázolta a helyzetet a riporter, aki pillanatok alatt több száz üzenetet kapott, amelyek nagy része arról szólt, hogy az ő hitelessége miatt vették meg a csodaszernek kikiáltott álgyógyszert.
 

– Sajnos, sokan elhitték az átverést. Szívszorító volt ezt olvasni, és emiatt úgy döntöttem, amellett, hogy felhívom a csalásra a figyelmet, feljelentést is teszek az ügyben. Ugyanis végtelenül elítélem, ha valaki más ember betegségét, kilátástalanságát, reményét kihasználva akar nyerészkedni – jelentette ki Vujity Tvrtko, aki úgy tudja, a rendőrség összevonja ezt az ügyet, és a korábbit, amikor Sváby András nevével éltek vissza feltehetően ugyanazok a csalók.
 

– Csalás, kuruzslás és gyógyszerhamisítás miatt Sváby András, a cikkben megemlített klinika és a doktornő nevében tettünk feljelentést az ügyben december 20-án, ehhez csatlakozott Tvrtko – erősítette meg dr. Horváth Lóránt ügyvéd, aki döbbenetes számokat árult el az üggyel kapcsolatban.
 

– Csak nálunk több mint hatszáz sértett jelentkezett, akiknek a többsége legalább három-négy dobozzal vett a szerből, így több száz milliós csalásról beszélünk – jelentette ki a szakember, aki hozzátette: a rendőrség elkezdte a nyomozást, több sértettet már meg is hallgattak. Ha elkapják a csalókat, tíz évre is börtönbe kerülhetnek.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: