2019-02-15 09:57:12• hírek • Szatmár.ro

Több száz lejes havi lakhelyváltási támogatás igényelhető távoli munkavállalás esetében

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség regisztráltjai több száz lejes támogatásra jogosultak, amennyiben az új munkahelyük 50 kilométernél távolabbra esik otthonuktól, és ez lakhelyváltásra készteti őket.

Az ingázás senkinek sem kényelmes, főképp a családos emberek számára. A mindennapos utazgatás kiküszöbölése is áldozatokkal járhat, de hosszú távon megéri a pillanatnyi bosszúság. A helyi struktúrális munkanélküliség okozta problémák megoldásra érdekében nem csak a gazdasági szervezeteknek, hanem a munkavállalóknak is alkalmazkodnia kellene a jelenlegi piaci adottságokhoz. Mit is jelent ez az álláskeresők számára? Egyszerűen az utazási vagy relokációs hajlandóságot az áhított munkahely irányába. A költözés és az "idegenben lakás" költségeinek egészét ettől kezdve nem csupán az újdonsült alkalmazottak viselik, a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség is beszáll a teherviselésbe. Maximum 900 lejes havi rendszerű támogatás igényelhető ehhez hasonló esetekben. Íme, a részletek:

 

Ahhoz, hogy az igénylőnek az összeget kiutalják először is a megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség regisztrált álláskeresőjének kell lennie. A második kritérium: a választott cég telephelye, tehát a tevékenység helyszíne minimum 50 kilométeres távolságra esik állandó lakhelyétől. Nem utolsó sorban pedig a felek között köttetett szerződés teljes munkaidős, minimum 12 hónapos jogviszonyról szólj, valamint a háztartás nettó összjövedelme nem haladhatja meg a havi 5000 lejt.

 

A támogatás a munkáltató által felajánlott szolgálati lakásba, szálláshelyre költözés esetén nem igényelhető, kizárólag egyéb, önfinanszírozott lakhatási megoldások esetében.

 

Az összeget 36 hónapon keresztül folyósítják, és ez akkor sem szakad meg, ha munkahelyváltáskor a jogviszony vége és a következő kezdete között legtöbb 30 nap telik el. Váltás esetében a folyósítás akkor megy tovább, amennyiben az új  munkaszerződésben foglaltak is megfelelnek a támogatás feltételeinek.

 

Az prémiummal kapcsolatban bővebben a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség weboldalán tájékozódhat a következő hivatkozásra kattintva: Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: