2018-05-06 06:23:00• hírek • Bede Emőke

Több száz lejes bírságot kapott két szatmári étterem

Újabb ellenőrzési akciókat tartott a megyében az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági hivatal, ezek nyomán nem kevesebb mint 6700 lejnyi büntetést osztottak ki egy hét alatt.

Az ellenőrzött helyszínek palettája igen változatos: a DSVSA munkatársai az éttermek, csomagoló egységek, húsfeldolgozó üzemek, élelmiszerraktárak mellett gazdaságokba, állatorvosi rendelőkbe, de még polgármesteri hivatalokba is ellátogattak.
 

Sokakat derült égből villámcsapásként ért az ellenőrzés, így nem egy helyen találtak szabálytalanságokat az ellenőrök. A legborsosabb bírságot az az állati tápszereket előállító cég kapta, mely a tápanyag gyógyszerezésével kapcsolatos előírásokat hagyta figyelmen kívül, a mulasztás 3000 lejbe került.
 

Összesen 2500 lejre büntettek két olyan élelmiszerszállítással foglalkozó vállalatot, melyeknek járművei nem feleltek meg az érvényben levő előírásoknak. Végül, de nem utolsósorban két étteremre is pénzbírságot róttak ki. Az ellenőrzések során ugyanis kiderült, hogy az általuk használt alapanyagok némelyike nem a hivatalos dokumentumokban megjelölt helyről származik. Az egy hét alatt kiosztott bírságok összértéke ezzel együtt 6700 lejre emelkedett, de természetesen voltak olyan szabálysértők is, akik csak írásos figyelmeztetésben részesültek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: