2019-04-10 10:51:38• hírek • Bede Emőke

Több száz középiskolás vett részt az Autonet Import Kft. által szervezett karriernapon - Képgaléria

A tizenkettedik osztályos diákok vállát ebben az időszakban nem csak az érettségi vizsga jelentetette teher nyomja, hanem az is, hogy meg kell hozzák életük egyik legfontosabb döntését. Merre tovább? Maradjanak itthon vagy máshol keressenek boldogulást? Válasszanak valamilyen népszerű egyetemi szakot vagy inkább egyből álljanak munkába? A döntés megkönnyítése érdekében a szatmári Autonet Import Kft. immár másodjára szervezett karriernapot.

Az Autonet Carrier Day névre hallgató esemény szerdán 12 órakor rajtolt el a cég székhelyén. A folyamatosan érkező buszok nem kevesebb mint hat helyi középiskola diákjait szállították el a programok helyszínére. A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium, a Mihai Eminescu Főgimnázium, az I. C. Bratianu Technikai Kollégium és az Unio‒Traian Vuia Műszaki Líceum végzős osztályaiból ebben az évben közel négyszáz tanuló érkezett, hogy megismerjék, milyen lehetőségeket kínál számukra a szatmári cég azt követően, hogy befejezik tanulmányaikat és foglalkozásuk szakavatott művelőivé válnak. A cég kapui mindig nyitva állnak a szatmári fiatalok előtt, akik szeretnének egy profi csapat tagjává válni és szeretnének szakmailag fejlődni – mondta el a rendezvényen a HR-osztály képviseletében Medve Elena.


Románia piacvezető alkatrész-beszállítójáról lévén szó, így az Autonetnél tett látogatás kezdő momentuma a raktár bemutatása volt. A regisztráció után a diákokat kisebb csoportokra bontva vezették végig az épületben. Az interaktív bemutató során a vendégek közelről is szemügyre vehették a rendszer működését, és olyan érdekes információkat is hallhattak, mint hogy hány perc alatt ér el a megrendelt termék a polcról a szállítóautóig.


A raktárlátogatás után a diákok a székhely előterében felállított standoknál megismerkedhettek a cég legfontosabb részlegeivel: az Autonet munkatársai bemutatták az általuk képviselt osztályt, majd a diákokban felmerült kérdésekre is választ adtak. A program azonban nem merült ki ennyiben, ugyanis az udvaron a szatmári Dakar-hőssel, Gyenes Emánuellel is kötetlen beszélgetésbe lehetett elegyedni, aki nem csak legutóbbi versenyének kalandjairól mesélt, hanem bemutatta motorkerékpárjait is. Aki pedig szerencséjét is próbára szerette volna tenni, az megpörgethette a szerencsekereket, melynek segítségével különféle nyereményekre lehetett szert tenni. A diákok a program végén azonban nem csak ajándékokkal, hanem olyan meghatározó tapasztalatokkal is gazdagdtak, melyek talán segítenek nekik meghozni a következő időszakban eldöntendő kérdéseket, melyek nem csak karrierjükre, de egész életükre is nagy hatással lehetnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: