2018-01-21 09:28:11• hírek • Bede Emőke

Több száz kisállat mutatkozott be a kiállításon

Január 19. és 21. között rendezte meg városunkban a Szatmár Megyei Díszgalamb- és Kisállattenyésztők Szövetsége az év első kisállat-kiállítását, melynek helyszínéül a szatmáriak által jól ismert Gomba-épület szolgált.

Idén sem volt hiány különleges példányokból: az érdeklődők nyulakat, tyúkokat és kakasokat, ludakat és díszgalambokat is láthattak. A megtekinthető állatok java részét szatmári tenyésztők hozták el a helyszínre, azonban szép számmal érkeztek más nagyvárosokból is állattulajdonosok. Nem első ízben történt ez így, hiszen az ország tenyésztői többször is összegyűlnek évente, hogy bemutassák büszkeségeiket egymásnak.
 

Azonban a kiállítás nem merül ki a különleges kisállatok bemutatásában, hiszen a legszebb példányokat díjazták is. Ebben az évben Kolozsvárról és Tordáról érkeztek bírák, akik a nemzetközi standardokat szem előtt tartva pontozással döntik el, mely állatok érdemlik meg az első helyet.



 

Ami a látogatókat illeti, Szőllősi János, a kiállítás egyik szervezője a Szatmár.ro kérdésére elmondta, a hideg, zimankós időjárás sokaknak kedvét szegte, ezért ez alkalommal kevesebben tekintették meg az állatokat. A kilátogatók között azonban sok volt a kisgyerekes család, hiszen a kíváncsi gyerekek legnagyobb örömére néhány kisállatot meg is lehetett simogatni.
 

Sajnos a Gomba-épület nem volt alkalmas arra, hogy a különféle egzotikus díszmadarakat is be lehessen mutatni, mivel ezeknek melegebb környezetre lett volna szükségük. A szövetség azonban bízik abban, hogy a következő kiállításra már sikerül egy olyan termet szerezni, ahol minden kisállatot a nagyközönség elé lehet majd tárni. Annál is inkább, mivel városunkat az ország legjobbjai között tartják számon, már ami a tenyésztést illeti. Egyre többen foglalkoznak ezzel, egyesek szárnyasokat, mások négylábúakat nevelgetnek, azonban a vágy, hogy a nagyközönségnek is bemutathassák őket, mindenkiben munkálkodik.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: