2018-07-12 05:53:27• hírek • MTI

Több száz halálos áldozata lehet a nicaraguai véres káosznak

Nicaraguában 351 ember életét követelték a tüntetők és a biztonsági erők, illetve a fegyveres kormánypárti aktivisták hónapok óta tartó összecsapásai – közölte szerdán a Nicaraguai Emberi Jogi Szövetség (ANPDH). A hivatalos adatok ennél jóval kevesebb halálos áldozatot írnak.

A közép-amerikai országban zajló erőszakos tiltakozási hullámban a halottakon kívül eddig legalább 2100-an megsérültek – tette hozzá a jogvédő szervezet. A managuai vezetés ugyanakkor csak 50 halottról beszél.
 

António Guterres ENSZ-főtitkár szóvivőjén keresztül mély aggodalmát fejezte ki a Nicaraguában terjedő erőszak miatt, és sajnálatának adott hangot a tüntetéseken elvesztett életekért. Stéphane Dujarric szóvivő közölte: „Felszólít minden szereplőt, hogy tartsák tiszteletben a közvetítők szerepét, tartózkodjanak az erőszaktól, és teljességgel kötelezzék el magukat a nemzeti párbeszéd mellett a feszültségmentesítés, valamint a válság békés rendezése érdekében”.
 

Nicaraguában április 18-án kezdődtek tiltakozások a kormányzat adóemelési és nyugdíjcsökkentési tervei ellen, ám a tüntetők most már Daniel Ortega elnök távozását és új választások kiírását követelik. Időközben a sajtószabadság, és a béke megteremtése is felkerült az ellenzéki követeléslistára.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: