2010-01-15 12:43:35• hírek • Szatmar.ro

Tantárgyversenyeken bizonyíthatnak

Mint minden iskolai évben, idén is számtalan tantárgyversenyen mérhetik össze a tudásukat a szatmári diákok.

A román nyelv- és irodalom, valamint az angol nyelv tantárgyversenyek megyei döntőit már megrendezték az elmúlt héten, az első helyezettek pedig Aradon, illetve Kolozsváron képviselhetik megyénket és természetesen tanintézményüket a február eleji országos szakaszokon.

Szombaton, január 16-án az általános iskolások mutathatják meg az infó-tudásukat, közülük pedig a legjobbak jogot nyernek a február eleji Szlatinai versenyen való részvételre. A középiskolásoknak március 6-án szervezik meg a megyei fordulót, ők pedig Konstancára juthatnak tovább.

Köztudott, hogy Szatmárnémetiben sok kitűnő fizika- és kémia-kedvelő diák is van, számukra a megyei szakaszokat szintén ezen a hétvégén rendezik meg, míg az országos szakaszokat Konstancán illetve Pitesti-en.

A megye legjobb magyarosai február 13-án versenyezhetnek a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny megyei szakaszán, hogy továbbjutva, április elején a kolozsvári országoson, majd az augusztusi aradi nemzetközi döntőn mutathassák meg felkészültségüket.

Az V-VI.-os matekeseknek március 6-án szervezik meg a megyeit, a VII-XII. osztályoknak pedig március 13-án, a továbbjutók pedig Calaraşi-on, illetve Jászvárosban mérkőzhetnek meg idén az ország legjobbjaival.


A hétvégén is több tantárgyversenyt rendeznek
A hétvégén is több tantárgyversenyt rendeznek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: