2010-03-19 11:07:25• hírek • Szatmár.ro

Több száz diák versenyzett

Pénteken reggel pontban kilenc órakor több száz Szatmár megyei diák fogott neki a Nemzetközi Kenguru Alkalmazott Matematikaverseny feladatlapjainak. Ahogyan az elmúlt években is, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban is megrendezésre került a vetélkedő, amelyre ez alkalommal is nagyon sok diák jelentkezett.

„Összesen 99 III-XII. osztályos tanuló fogott neki ma reggel a feladatoknak. A 30–40 feladatból álló dolgozatfüzeteket Bukarestben állítják össze minden korosztály számára. A III–VIII. osztályosok csak matematika feladatokat kell megoldaniuk, a középiskolásoknak pedig informatika gyakorlatok közül is választaniuk kellett.” – mondta el a Szatmár.ro-nak Koczinger Éva, az iskolaközpont matematika tanára.

A dolgozatfüzeteket a megmérettetést követően délig Bukarestbe postázzák az iskolák, ahol a szervezők fogják kijavítani a teszteket. A legjobb tanulók elnyerik a jogot a verseny további fordulóin való részvételre. Az eredményhirdetésre a következő hónap elején kerül sor.

Tavaly egyébként a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai nagyon jól szerepeltek a népszerű  megmérettetésen: az elmúlt tanévben ötödik osztályos Schefler Gergő első, Boros Zoltán pedig harmadik helyezett lett az országos szakaszon.

Kenguru verseny

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: