2018-07-10 07:43:32• hírek • Bede Emőke

Több száz betöltetlen hely maradt a Szatmár megyei szakiskolákban

Véget ért a leendő kilencedikes diákok leosztásának első köre, úgy az elméleti-, mint a szakoktatásban sok hely maradt üresen.

A Szatmár Megyei tanfelügyelőség hivatalos tájékoztatása szerint elméleti oktatást nyújtó középiskolákba nem kevesebb mint 1675 diákot osztottak le számítógép segítségével. Sajnos azonban olyan diákok is voltak, akik egyik líceumban sem kaptak helyet, ugyanis a jelentkezési lapjukban túl kevés iskolát és szakot jelöltek meg, pechükre pedig ezek egyikébe sem nyertek felvételt. Ennek a 16 diáknak azonban nem kell kétségbe esnie, ugyanis augusztus 31-től kezdődik az újabb leosztás.
 

Az elméleti képzést illetően azt is érdemes kiemelni, hogy 49 Szatmár megyei diák szeptembertől más megyében kezdheti meg a középiskolát, de 13 olyan diákról is beszámolhatunk, akik más megyékből érkeznek hozzánk líceumi tanulmányaik megkezdése céljából. Összességében az elméleti képzést nyújtó kilencedik osztályokban 79 betöltetlen hely maradt az első leosztási kör után.
 

Szakoktatást nyújtó osztályt nem kevesebb mint 545 diák választott, közülük 104-en duális rendszerben fognak tanulni. A megye szakosztályaiban 514 üres hely maradt, köztük 235 a duális képzésben.
 

A kilencedik osztályokba sikeresen bekerülő diákoknak július 13-ig van idejük, hogy leadják a beiratkozási dossziéjukat, ezzel megerősítve a hely elfoglalását. Azon diákok, akik ezt elmulasztják, elszalasztják a megszerzett helyet is, melyet ezt követően ismét betöltetlenként fognak kezelni.
 

A leosztás második körére egészen augusztus 31-ig kell várni, az erre vonatkozó információkért érdemes felkeresni a tanfelügyelőség honlapját, melyet a satmar.ro címen lehet megtalálni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: