2009-02-12 14:44:58• hírek • Szatmar.ro

Több szabályt is módosítana a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség több változtatást eszközölne a játék szabályait illetően.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) február 28-án Newcastle-ben tartja a következő rendes taggyűlést, amelynek során a szabálymódosításokért felelős International Board elé öt javaslatot terjesztenek majd.

 

Sepp Blatternek, a FIFA elnökének egyik javaslata szerint azon mérkőzéseken, amelyeken hosszabbításra kerül sor, az edzőknek eggyel több cserelehetősége legyen. A szünetek hosszát negyed óráról 20 percre tolná ki, a hivatalos álláspont szerint ugyanis sok öltöző messze van a pályától. Azt sem lehet azonban figyelmen kívül hagyni, hogy így több reklámot lehetne sugározni a tévében, és több sört fogyasztani a büfékben. Egy másik javaslat a gólvideók bevezetése, hogy meg lehessen állapítani, a labda áthaladt-e a gólvonalon vagy sem.

Radikális változást hozna a más labdajátékokból már ismert ideiglenes kiállítás, amikor is a szabálytalanság durvaságától függene, hogy a játékos kettő, öt vagy tízre kénytelen elhagyni a pályát.

Ennél is abszurdabb az az ötlet, melyet Cristian Panucci esete ihletett. Az olasz válogatott védője a nyári Európa-bajnokságon egy ütközés után az alapvonalon kívülre került és ezért van Nistelrooy nem maradt lesen és megszerezhette a vezetést Hollandiának. Blatter szerint a hasonló esetben a játékos a pályán tartózkodónak számít, ezért az ellenfél csatára nincs lesen. Sőt, mivel csak bírói engedéllyel szabad elhagyni a játékteret, a labdarúgó sárga lapot kaphat majd.

Ha még egyet cserélhetne, talán Klismann sem lenne ilyen ideges

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: