2011-10-31 13:34:45• hírek • Póti Orsolya

Szatmáriak a Speciális Olimpia Regionális játékain

A bocciát azonos számú (4-4, vagy 6-6) piros és zöld labdával, valamint egy céllabdával játsszák. A játék célja, hogy a színes labdákat minél közelebb kell juttatni a céllabdához.

A Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület egy 11 főből alló csoportja - nyolc sportoló és három kísérő - vett részt október 26-28. között, a Kolozsváron megrendezett Speciális Olimpia Regionális játékain - tudtuk meg Gnándt Gábortól, az egyesület programvezető igazgatójától.

A vetélkedőt a Special Olympics Románia Alapítvány szervezte, és körülbelül140 sérült sportoló vett rajta részt. A Langdon Down Transilvania Egyesület nyolc sportolója két sportágban mérettetek meg és bizonyították tudásukat, így Bocce-ban és úszásban próbálhatták ki képességeiket.

Bocce-ban egyéniben és csapatban is megmérkőztek a versenyzők, úszásban pedig volt támogatott 15 és 25 méter, vagy 25 és 50 méter szabad-úszás. A résztvevők felkészültségének, figyelmének és ügyességének a bizonyítéka hogy érmekből összesen 11 aranyat, három ezüstöt és két bronzot sikerült begyűjteniük.

"A sportolók nem csak érmekkel lettek gazdagabbak hanem rengeteg tapasztalattal, élmennyel, új kapcsolatokkal és barátságokkal. Az első sportnapot záró estén részt vehettek egy díszvacsorán, amelyet egy közös táncmulatság tett színesebbé. Ha egy általuk megfogalmazott összegző véleményt szeretnénk leírni ennek az eseménynek a kapcsán az talán csak így hangzana: "Nem maradhatnánk még?" - nyilatkozta Gnándt.

Helyezések:

Úszásban: Kaiser Katalin - két aranyérem, Toca Ciprian - egy aranyérem és egy bronzérem.
Bocce-ban: Kerti Oszkár - egy arany és egy bronz, Pálinkás Helga - egy arany és egy ezüst, Szabó Krisztina - egy arany és egy ezüst, Sandor Ionut - két arany, Lázár Roland - két arany.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: