2012-04-04 14:33:48• hírek • Poti Orsolya

Több sportágban is megmérkőztek a fiatalok az V. Speciális Olimpián

A sérült fiatalok több sportágban is megmérkőzhettek az V. Speciális Olimpián.
A sérült fiatalok több sportágban is megmérkőzhettek az V. Speciális Olimpián.

Ötödik alkalommal rendezett Speciális Olimpiát a Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület a sérült gyerekek és fiatalok számára. Az eseménynek a Traian Vuia Líceum sportterme adott otthont április 4-én.

Több mint száz fiatal, valamint önkéntesek és szülők gyűltek össze szerda délelőtt a Traian Vuia Líceum sporttermében, amely immár harmadik alkalommal ad otthont a fogyatékossággal élő fiatalok és gyerekek Speciális Olimpiájának.

A Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület ötödik alkalommal szervezte meg a rendezvényt, melynek célja, hogy a rendszeres edzések mellett lehetőséget adjon a fiataloknak sportrendezvényen való részvételre különböző sportágakban, fejlesztve fizikai képességeiket, bátorságukat. Az olimpia megjeleníti a sérültek jó viszonyát a családjukkal, más gyerekekkel és általában a közösségükkel.

„Az értelmi fogyatékos személyekre mély hatást gyakorolnak a sportok illetve a gyakorlás. A rendszeres mozgás nagy segítség egészségük megőrzésében és könnyíti a társadalomba való beilleszkedést. Az egészséges diákokkal, önkéntesekkel való közös programok a családokra és a közösségekre nézve is eredményesek." -magyarázta a Szatmár.ro-nak Méhes Gyöngyi, a szatmári Langdon Down Transilvania Egyesület elnöke.

Az idei Speciális Olimpia a 10. Számú Általános Iskola mazsorett-csapatának produkciójával kezdődött. A fiatalok atlétikában, kosárlabdában és futballban mérhették össze tudásukat, majd Cserey Csaba hangszeres bemutatóján lazíthattak.

"Az idei Speciális Olimpián hatvan sportoló és hetven önkéntes vett részt. Úgy érezzük érdemes évről évre megrendezni a versenyt, mert egyre többen csatlakoznak hozzánk és érdeklődnek tevékenységeink iránt." - mondta el Méhes.

A díjkiosztó ünnepségre 15 órától került sor szintén a líceum sporttermében. Az okleveleket és érmeket az elmúlt évekhez hasonlóan idén is városunk polgármestere, Ilyés Gyula adta át a sérült fiataloknak.


„Egy beteg gyermek nagyon nehéz helyzet elé állítja a családot. Ezeknek a családoknak és elsősorban gyerekeknek specifikus életmódra, programra van szükségük. Ebben nagyon fontos a társadalom támogatására és a családokat összefogó szervezetekre. A Speciális Olimpia egyike ezeknek a nemzetközi rendezvényeknek, melyet Szatmárnémetiben 5-ik alkalommal szerveznek meg a Langdon Down Transilvania Egyesület. A jelenlegi városvezetés különös figyelmet fordít a speciális igényekkel élő gyerekek, emberek jólétére. Nagy örömömre szolgál, hogy ma közel száz sérült gyereknek adhatok át érmet és diplomát." - mondta el Ilyés.

A polgármester végezetül köszönetet mondott a szervező egyesületeknek a rendezvényért és a folyamatos munkájukért, melyet a speciális igényekkel élő gyerekekért folytatnak. A rendezvény zárómomentumaként "Down-Discora" került sor, amelyet minden különösebb esemény végén megszerveznek kerül a gyerekek nagy örömére.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: