2009-05-29 18:11:00• hírek • Parajdi Andrea

Több rendőrre lenne szükség

Havi gyűlését tartotta pénteken a Közrendért Felelős Területi Hatóság (ATOP), ahol 12 Polgármesteri Hivatal képviselői voltak jelen.

A gyűlés keretében az Önkormányzatok, a Rendőrség és a közösség közti kapcsolatok kerültek megvitatásra, valamint második napirendi pontként a Szatmár Megyei Rendőrfőkapitányság iskolákban kifejtett tevékenységének eredményeit beszélték át.

A gyűlésen Avasfelsőfalu, Batarcs, Bikszád, Kányaháza, Komorza, Certeze, Kisgérce, Avasújváros,  Tirsolt, Nagytarna, Turc és Vámfalu képviselői voltak jelen, akik többek között azt a problémát hangsúlyozták, hogy a közbiztonság megteremtése érdekében több rendőrre lenne szükség. A környéken olyan Önkormányzat  is van, amelyhez hat falu közigazgatása tartozik, ám az összes településen mindössze két rendőr fejt ki tevékenységet.

A Szatmár Megyei Rendőrfőkapitányság a gyűlésen ismertette a diákok körében májusban kifejtette akcióit, amelyet a fiatalok körében megnyilvánuló deviáns viselkedések megelőzésére, az áldozattá válás megelőzésére, illetve az alapvető emberi jogok tiszteletben tartására való nevelés érdekében indítottak el.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a Főtanfelügyelőséggel is, annak érdekében, hogy nyomon kövessék a problémákat. Terveik közt szerepel, hogy a jövőben fokozottabb ellenőrzéseket tartanak a tanintézmények környékén, s arra is jobban odafigyelnek majd, hogy az iskolák közelében lévő kereskedelmi egységekben a diákok hozzájuthatnak-e alkohol-, vagy dohányáruhoz.

Az ATOP tagjai legközelebb Nagykárolyban gyűléseznek, hogy az ottani környék önkormányzatainak problémáit is felmérhessék.


Havi gyűlését tartotta pénteken a Közrendért Felelős Területi Hatóság.
Az ATOP májusi gyűlésén a legtöbb Önkormányzat a rendőri alkalmazottak hiányára panaszkodott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: