2008-11-27 17:41:59• hírek • Parajdi Andrea

Több projektet is jóváhagytak

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a Megyei Tanács, ahol a napirenden főként benyújtás előtt álló projektek szerepeltek.

Két olyan projektet is jóváhagyott a Megyei Tanács, amelynek november 28-a a leadási határideje. Az egyik projekt a Hadad, Bogdánd és Szilágycseh településeket összekötő 196-os számú megyei út egy részének felújítására vonatkozik. Ezen az útszakaszon rendszeresek a földcsuszamlások, ezért életveszélyessé vált az ottani közlekedés. Közel egy millió euróba kerül a modernizálási munkálat, amelyre 60%-os finanszírozást próbál szerezni a Megyei Tanács a környezetvédelmi alapból.

A másik leadás előtt álló pályázat, egy informatikai központ létrehozását célozza meg. Ebben a központban minden olyan ügyintézésre lehetőség nyílna, amely a Szatmár Megyei Tanácshoz tartozó intézményekhez kapcsolódik. A beruházás másfél millió euróból valósulna meg.

Továbbá a tanácsosok megegyeztek abban, hogy elkülönítenek egy összeget a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének, ugyanis létrehoztak egy olyan korszerű központot, ahol nyomon lehet követni a beavatkozást igénylő katasztrófai eseteket, így lehetőség van a gyorsabb közbelépésre.

A csütörtöki rendkívüli tanácsülésen több projektet is jóváhagytak a tanácsosok.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: