2018-06-21 10:23:15• hírek • Bede Emőke

Több pénzt szeretnének a hivatásos nevelőszülők

Csütörtök délelőtt a beteggondozók, nevelőszülők és szociális asszistensek érdekeit képviselő szakszervezet vezetője egy memorandumot adott át Darius Filip prefektusnak, mely által arra kérik a munkaügyi minisztériumot, hogy emelje meg a hivatásos nevelőszülők havi fizetését.

A memorandum szerint a szociális szolgáltatások területén dolgozó alkalmazottak bérét már 2015 óta nem módosították, az azóta eltelt időben azonban megnövekedtek a különféle költségek és nőtt az infláció is. Jelenleg egy hivatásos nevelőszülőnek gyermekenként havi 600 lejből kell biztosítania az élelmet, a ruházati cikkeket, az iskolai felszerelést, a játékokat, a gyógyszereket, a tisztálkodási szereket, stb.
 

Mint a szakszervezet vezetője, Darle Vasile rávilágított, ez az összeg már közel sem elég ahhoz, hogy a nevelőszülők megfelelő életkörülményeket tudjanak teremteni a gyerekeknek. Mi több, Darle szerint ez az összeg azt az erőfeszítést sem tükrözi, melyről az érintettek napi szinten tesznek tanúbizonyságot. Ugyanis sokuk egyszerre tölti be az ápoló, a nevelő, a gondozó szerepét, fizetésük azonban egy képzett szakmunkás bérét sem éri el.
 

Az átadott memorandum által a szakszervezet szeretné elérni, hogy a jelenlegi 600 lejes havi támogatás helyett 750 lejt kapjanak a nevelőszülők, ugyanis már ez a 150 lejes emelkedés is sokat jelentene számukra.
 

A prefektus támogatásáról biztosította a szakszervezet vezetőjét, illetve vállalta, hogy továbbítja a kérést a felsőbb szervek felé. Arra azonban figyelmeztette a jelenlevőket, hogy egy ilyen mértékű emelés csak a rendelkezésre álló pénzügyi források függvényében valósulhat meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: