2011-02-10 11:14:52• hírek • Szatmar.ro

Több pénz a kultúrára

Többet, de kevesebb részre osztanak a városvezetők 2011-ben, mint a 2010-es évben, tudtuk meg Ilyés Gyula polgármestertől.

A gazdasági válság ellenére idén is jut pénz úgy a kultúra támogatására, mint a sportesemények szponzoruzálására, tudtuk meg a megyeszékhely vezetőjétől.
Egyre nagyobb az igény ugyan arra, hogy a város különböző eseményeket támogasson, az elkövetkezőkben azonban az eddigiektől eltérően inkább csak azokra a rendezvényekre próbálunk hangsúlyozottabban pénzt utalni, amelyek vagy rendelkeznek már hírnévvel, vagy esélye van arra, hogy kinője magát - mondta Ilyés.

Természetesen azon személyek, akik úgy gondolják, hogy az általuk szervezett események turistacsalogatóak is lehetnek, a továbbiakban is megrendezhetik ezeket, azonban nem kell minden alkalommal az önkormányzat segítségét kérni - tette hozzá a polgármester.

A színház és a filharmónia a helyi önkormányzathoz történő átkerülésével megnőtt a kiadás is. Idén összesen 2 600 000 lejjel kell többet elkülönítsenek erre. A kulturális téren 60-80 kérést is benyújtottak a hivatalhoz a támogatás reményében, azonban ezeknek csupán nagyon kicsi része fogja megkapni az anyagi segítséget.

Megyénk rengeteg tehetséges sportolóval rendelkezik, nem csupán a vívóink, kosár-és kézi labdásaink szerepeltek jól, hanem a karatésok, a K1-esek és egyéb más sportág űzői is igen jó eredményeket értek el a különböző megmérettetéseken. A legnagyobb támogatásra mégis csupán a vívók, az Unió Sport Klub és a Megyei Labdarúgó Egyesület számíthat. Ez utóbbinak fontos szerepe van abban, hogy jó labdarúgókat neveljen az ifjakból.


A nagyobb rendezvényeket támogatja majd a helyi önkormányzat
A nagyobb rendezvényeket támogatja majd a helyi önkormányzat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: