2015-12-29 14:50:45• hírek • Szatmár.ro

Hamarosan felkerül a magyar felirat a kórházra

A megyei tanácselnök az év végi mérleg bemutatásakor az elmúlt évek fejlesztéseiről is beszélt.

Adrian Stef megyei tanácselnök hétfőn megtartott sajtótájékoztatója keretében bemutatta a Szatmár Megyei Tanács által végzett egészségügyi fejlesztéseket. Nem csak az idei, hanem az elmúlt évek megvalósításairól is beszélt.

Mint kiderült, 2012-ben hét kórházi osztályt, 2013-ban öt osztályt, 2014-ben négy, a Szatmár Megyei Kórházhoz tartozó osztályt újítottak fel. Idén januárban adták át a felújított tasnádi gyermekosztályt, ahol hat szalonban 25 ágyon kezelik a beteg lurkókat, de felújítottak kezelőket, mellékhelyiségeket, az orvosok szobáját és a konyhát is. A munkálatok összértéke 964,7 ezer lej volt.

Felújították a Szatmár Megyei Kórház bejáratát is - 475 ezer lejt költöttek erre, a nyugati kórházakhoz hasonló előtérben kávézó és kisbolt is lesz, ahol a kezelt beteg papucstól újságon keresztül akár pizsamáig bármit megvásárolhat majd, amire szüksége lehet. Leaszfaltozták a kórház 1500 négyzetméteres udvarát, 88 parkolóhelyet és egy kisebb játszóteret is kialakítottak.

A kórház bejáratának felújításával kapcsolatban a megyei tanácselnök elmondta: a tervben a Spitalul Judetean Satu Mare felirat szerepelt a bejárat fölött, ezt pedig időközben nem lehetett módosítani. A közeljövőben viszont a bejárat fölé felkerül az intézmény magyar megnevezése is.

A fejlesztések kapcsán Marcela Papici kórházmenedzser hozzátette: több mint 180 személlyel bővült a kórház alkalmazottainak a száma, ezzel pedig az egészségügyi intézmény személyzeti lefedettsége 80 százalékra nőtt. Emellett pedig néhány vadonatúj, modern és nagy értékű, egészségügyi vizsgálatok elvégzésére alkalmas gépet is üzembe fognak helyezni hamarosan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: