2009-01-07 09:39:06• hírek • Csenteri Judit

Több ország is eltörölte a korlátozásokat

Spanyolország és Görögország mellett 2009 január 1-től Magyarország, illetve Portugália is eltörölte a korlátozásokat a munkaerőpiacon, Románia és Bulgária állampolgáraira nézve.

A két ország lakossága így ettől az évtől dolgozhatnak mind Magyarországon, mind Görögországban, Portugáliában vagy Spanyolországban, úgy, hogy nincs szükségük munkavállalási engedélyre, amennyiben az említett országokban szeretnének dolgozni.

Románia és Bulgária Európai Unióhoz való csatlakozása idején összesen 15 állam szabott meg teljes vagy részleges korlátozásokat e két ország állampolgárainak külföldön való munkavállalását illetően: Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Málta, Nagy Britannia, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Magyarország. 

Az említett országok közül már Belgium, Hollandia, Írország, Németország és Nagy Britannia jelezték azon szándékukat, hogy meg kívánják hosszabbítani a korlátozásokat. A Schengeni övezet országai azonban nem több, mint három éven keresztül tilthatják meg a román és bolgár állampolgárok számára, hogy országukban munkát vállalhassanak. Ez azt jelenti, hogy a legrosszabb esetben is, 2010-től megnyílnak a „kapuk" a legutoljára csatlakozott uniós tagállamok számára is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: