2018-12-23 09:49:29• hírek • MTI

Több órát kell várakozni a romániai határátkelőknél

Több órára emelkedett a várakozási idő a romániai közúti határátkelőhelyeken a megnövekedett utasforgalom miatt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon vasárnapra virradóra.

Azt írták, hogy Csengersimánál négy, Vállajnál két órát szükséges állniuk a kilépőknek.

 

Az ünnepeket közvetlenül megelőző hétvégén hosszabb várakozásra kell készülniük a személyautóval külföldre tartó utasoknak - hívták fel a figyelmet, hozzátéve: indulás előtt célszerű tájékozódni a police.hu Határinfó oldaláról, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobiltelefonos alkalmazásból.

 

Ugyan ilyen élőben monitorizáló weboldala van a romániai határőrségnek is, melyen Románia térképén az összes határátkelőhelyet bejelölték és folyamatosan frissítik az információt a kilépési és a belépési várakozási idővel kapcsolatban. A térkép ezen a hivatkozáson érhető el: a határrendészet interaktív térképe

 

Ellenőrizze, mielőtt útnak indul, mekkora a várakozási idő. A hosszas sorbanállasra készüljenek fel élelmiszer- és ivóvíz tartalékkal, főképp akkor, ha gyermek is tartózkodik az autóban.

 

Türelmet és kitartást kívánunk az ünnepi forgatagban!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: