2009-07-24 16:32:16• hírek • Gozner Gertrud

Több órát is késhetnek

A biztonságos közlekedés érdekében a Román Állami Vasúttársaság sebességkorlátozást vezet be a vonatokra - áll a társaság által csütörtökön megjelentetett közleményben.

Ennek következtében a személyszállító vonatok 60 és 100 kilométer/óra közötti sebességgel közlekedhetnek, a teherszállítók 50 és 70 kilométer/óra közti gyorsasággal mehetnek. A rendkívüli meleg miatt bevezetett sebességkorlátozás minden vasúti vonalra érvényes.

A CFR vezetősége egyúttal értesíti az utasokat, hogy emiatt késések várhatók a vonatok menetrendjében. Az új intézkedés pénteken már érezhető is volt Szatmárnémeti pályaudvarán. A hosszabb távról érkező gyors és sebesvonatok a nap folyamán 30 és 40 perces késéssel futottak be az állomásra. A 741-es bukaresti sebesvonat ma reggel harminc perccel ért be később, a 1741-es bukaresti gyors 37 percet késett, a 941-es számú mangáliai sebesnél pénteken szintén 40 percnyi késést regisztráltak.

Ezek a vonatok többnyire éjszaka közlekednek, amikor hűvösebb a levegő, ezért késnek úgymond ilyen keveset - tudtuk meg az állomás információs ablakánál. A nappal közlekedő szerelvényeknél jóval komolyabb késéseket mérnek, például a csütörtök esti bukaresti gyors 163 perces csúszással ért be a szatmári állomásra.

A meleg miatt a vasúti sínek szintjén a hőmérséklet meghaladhatja a 60 Celsius fokot, ezért lassítanak a vonatok - magyarázta a vasúti alkalmazott. A kánikula ideje alatt a karbantartó személyzet gyakrabban végez ellenőrzéseket, folyamatosan figyelik a sínek állapotát és mérik a hőmérsékletüket.


Hosszas várakozás - a kánikula miatt több órát is késhetnek a vonatok.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: