2014-06-17 13:34:18• hírek • Szatmár.ro

Több nyári tábort is szervez idén a MADISZ

Nyelv, sport, kézműves, bábos és természetismereti tábort is szervez idén a civil szervezet.

Hagyománynak számítanak már Szatmár megyében a MADISZ-táborok, éveken keresztül szervezett a Szatmárnémeti Magyar Ifjak Szövetsége nyelv és néptánctábort. Ugyan tavaly szünetelt a táboroztatás, idén a megszokottnál is több nyári táborba várják a 8 és 15 év közötti gyerekeket és fiatalokat.

Az idei táborok a következők: báb(D)ráma Tábor - bábos, drámás, játékos - június 30 - július 6 között, Kányaházán; Süvöltő Tábor - természetismereti - július 7-13 között, Kányaházán; Tekergők Tábor - sport - július 14-20 között Kányaházán; Kézműves és Néptánc-Tábor augusztus 4-10 között, Hadadon, Angol Tábor augusztus 10-17 között Hadadon.

A táborokkal kapcsolatban bővebb információkat a követező hetekben ígértek a Szatmár.ro-nak a MADISZ szervezői, ugyanis bizonyos esetekben még nem véglegesítették az oktatók listáját. A legkorábbi, június végi táborral kapcsolatban azonban már minden részlet ismert.

A "báb(D)ráma" Táborban a kisebb gyermekeket Bandura Emese bábos ismerteti meg a különböző bábtípusokkal (egyszerű marionett, maszk, sík, papír, drótbáb). A résztvevők kézműves alkotómunkával készítenek bábokat. Szabad teret kap a gyermekek képzelőereje is, mert játékos helyzetekben a bábokat életre is keltik. A nagyobbak vidám csoportos együttjátszás során ismerkedhetnek meg a drámajátékokkal, amelyek  fejlesztik a színpadi megjelenítés és a mindennapokban is nélkülözhetetlen önkifejezés képességeit.

A közös drámázás során javul mozgásuk, bátorabbakká válnak, csiszolódnak kommunikációs képességeik. Szituációs játékokat játszanak, improvizálnak, előcsalogatják előadói tehetségüket. A dráma-játékmester Márk-Nagy Ágota, színházi rendező, drámapedagógus lesz.

Jelentkezni  a 0261-710 810 üzenetrögzítős telefonszámon (név és pontos telefonszám meghagyásával), valamint a madisz90@gmail.com e-mail címen lehet, illetve június 23-tól személyesen a Szatmárnémeti MADISZ-nál (M. Viteazu/Rákóczi utca 10. szám), naponta 18 és 21 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: