2009-02-25 18:13:01• hírek • Parajdi Andrea

Több nem jut az idei költségvetésből

Várniuk kell az Önkormányzati finanszírozásra azoknak a lakótársulatoknak, akik idén tervezik, hogy beiratkoznak az országos hőszigetelési programba. A város 2009-es költségvetéséből csupán a már jelentkezett tömbházak hőszigetelésére futja.

Eddig kilenc lakóbizottság iratkozott be a hőszigetelési programba, amelyek közül hatan vannak előrehalad tanulmánykészítési stádiumban. A város 2009-es költségvetésébe bele is foglalták mind a hat tömbház önkormányzati önrészének biztosítását, azonban a többi lakótársulat csupán a jövő évben juthat hozzá a városi támogatáshoz.

Ilyés Gyula polgármester úgy véli az önkormányzati önrész hiánya nem lehet akadálya az országos programba való beiratkozásnak, hiszen a procedurális eljárások is hosszú időt igényelnek. Vélhetőleg a most jelentkező lakótársulatoknál csak jövőre kezdődnének el a hőszigetelési munkálatok, amelyre már lesz újabb finanszírozás.

Amint az ismeretes, a kormány módosított a program önrészein, így most már a költségeik 50%-át az állam, 30%-át a városi tanács, illetve 20%-át a lakótársulatok fizetik. Ezek a változtatások várhatóan nagyobb érdeklődést eredményeznek majd a hőszigetelési program iránt. Ilyés szerint akkor léphetnek fel komolyabb finanszírozási gondok, ha drasztikusan megnövekszik a jelentkező lakótársulatok száma, mivel akkor évekig eltolódhat a városi támogatás biztosításra.

-Információink szerint még csupán ez a kilenc lakótársulat jelentkezett, azonban senki ne higgye azt, hogy nem várjuk az újabb jelentkezőket. Ez egy nagyon kedvező lehetőség a lakosság számára, amelyet minél többen ki kellene használjanak. Ha az idei költségvetésbe már nem is fér bele újabb támogatás, a 2010-es büdzséből még jócskán jut erre a célra is -mondja Ilyés Gyula polgármester.

Szatmárnémetiből kilenc lakóbizottság iratkozott be a hőszigetelési programba.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: