2017-11-06 09:02:34• hírek • Agerpres

Több nagyvárosban is tüntettek az igazságügyi törvények módosítása ellen

Bukaresten kívül nyolc nagyvárosban tiltakoztak vasárnap este az igazságügyi törvények módosítása ellen.

A tüntetők facebook bejegyzésükben következőképp írtak: "A törvénycsomag elfogadása katasztrofális következményekkel járna Romániára és lakosaira nézve. Búcsút mondhatunk a független igazságszolgáltatásnak. Nem vagyunk magunkra az e törvények elleni harcban. A bíráktól és ügyészektől kezdve az Európai Bizottság elnökségéig mindenki a jogszabály-tervezetek ellen foglalt állást. Itt az idő, hogy valamennyien tegyünk az ügy érdekében, ne legitimáljuk a korruptaknak az igazságszolgáltatás ellenőrzés alá vonására irányuló kísérletét."
 

Kolozsvár központjában több mint háromezren gyűltek össze. A tüntetők zászlókat lengetnek, PSD-ellenes rigmusokat skandálnak és Tudorel Toader igazságügyi miniszter lemondását követelik. Nagyszebenben több mint kétezren vonultak utcára, Brassóban több mint ezren, Temesváron több mint hétszázan tüntetnek. Gyulafehérváron több mint száz személy gyűlt össze a város központjában és kormányellenes jelszavakat skandáltak. A tüntetők azzal oszoltak szét, hogy hétfőn folytatják a tiltakozást. 


Aradon mintegy 200 embert gyűlt össze a polgármesteri hivatal elé, köztük számos nyugdíjas, tanár és vállalkozó. Nagyváradom 300-an tiltakoztak az igazságügyi törvények tervezett módosítása ellen. Nagybányán mintegy 300 ember tiltakozott amiatt, hogy - véleményük szerint - a hatalom politikai ellenőrzés alá vonná az igazságszolgáltatást. Marosvásárhelyen mintegy 300-an tiltakoztak a tervezett módosítások ellen. Tiltakozó megmozdulások voltak még Galacon, Ploieşti-en és Piteşti-en. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: