2017-02-09 08:36:17• hírek • Agerpres.ro

Több nagyvárosban tüntettek szerda este is

Ismét tüntetők gyűltek össze Bukarestben, valamint az ország több nagyvárosában. A tiltakozók a kormány lemondását követelik.

Bukarestben a Victoria-palota előtt "Tolvajok és hazugok, menjetek a kormányból", "Mi hidegben, tolvajok a hűvösre" feliratú táblákat tartanak a kezükben a tiltakozók. A tüntetők hóembert is készítettek, amelyre plakátot erősítettek, #Rezist Day 9 felirattal. 

Brassóban a prefektúra előtt körülbelül száz ember tüntetett este fél 8 körül, hidegben és havazásban. A tiltakozók elmondták, hogy a Grindeanu-kabinet, valamint Liviu Dragnea PSD-elnök lemondását akarják. "Lemondani", "Tolvajok!", "Nem lopást akarunk, hanem demokráciát", "Demokráciában a tolvajok a börtönben ülnek" -kiabálják. 

Kolozsváron szerda este 19 óráig kétszáz ember gyűlt össze a főtéren, PSD-ellenes és kormányellenes jelszavakat skandálva, román nemzeti zászlókat lobogtatva. 

Nagyszebenben a kormány ellen tüntetők száma elérte az ezret. A városháza február 15-éig minden estére engedélyezte a tiltakozó megmozdulások szervezését. A Nagyszebeni Nemzetközi Repülőtér vezetősége azzal a kéréssel fordult a tüntetőkhöz, hogy ne használjanak erős fényű lámpákat, valamint lampionokat, mert ezek veszélyeztethetik a légi közlekedés biztonságát.

Mintegy száz személy tüntetett Nagyvárad belvárosában, a kormány lemondását követelve. 'A kormány lemondását! Ezt akarjuk! Vasárnap óta kérjük! (...) Ha jól tudom, holnap tárgyalja a parlament a 14-es rendeletet. Talán meglepetést tartogatnak nekünk, és elutasítják annak érdekében, hogy a 13-as rendelet lépjen érvénybe. Azt hiszem, ezek az emberek gúnyt űznek belőlünk. Ez az országszerte tüntetők általános véleménye' - mondta az AGERPRES hírügynökségnek Sestian Duma, a megmozdulás szervezője. 

A váradi tüntetők a fagyos hideg ellenére hangszerek kíséretében adnak hangot elégedetlenségüknek: 'A butaság és a tolvajlás teszik tönkre Romániát!', 'A hazugság nem győz le bennünket!' 'PSD vagy PCR, semmi különbség nincs már köztük!' - skandálják.  (AGERPRES)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: