2016-06-02 18:35:16• hírek • Kocsis Zoltán

Utoljára játszik jelenlegi nevén az Olimpia

Szombaton (11.00 órai kezdettel) sorsdöntő mérkőzés vár az Olimpia labdarúgócsapatára: amennyiben nyerni tud hazai pályán a Pankota ellen, akkor biztosan bent marad a második osztályban. Döntetlen vagy vereség esetén osztályozó, de akár egyenes kiesés is várhat a klubra.

Utóbbi lehetőségekkel ne foglalkozzunk azonban, legyünk optimisták és bízzunk a hazai sikerben. Ebben az esetben ugyanis ez a meccs nem csak sorsdöntő, de történelmi is lenne: utolsó alkalommal szerepelne a csapat a jelenlegi, Olimpia 2010 nevén.

Az Olimpia csapatát 1921 májusbán alapították, ezért hosszú évekig ez az évszám szerepelt a klub hivatalos nevében. Igaz, a klub viselte az idők során a Someșul, a C.F.R., a Metalul, az ASMD, a Sătmăreana, az ACF Olimpia elnevezéseket is.

Két évvel azután, hogy a klub súlyos anyagi gondokkal küszködve, 2008-ban megszűnt, Olimpia 2010 néven éledt újjá. A klub vezetősége 2015 augusztusában jelentette be, hogy az Állami Szabadalmi és Védjegyhivatalnál (OSIM) levédették az Olimpia 2010 nevet.

A szurkolók azonban soha nem voltak kibékülve ezzel az elnevezéssel, ők a hosszú időre visszanyúló gyökerek presztizsét sugárzó Olimpia 1921-et szerették volna „visszakapni". Dan Babut klubelnök február elején be is jelentette: „Az OSIM-nál az Olimpia 2010-ként van bejegyezve a klub. Megnéztük, létezik még egy FC Olimpia Satu Mare név, ami szintén be van jegyezve. Az Olimpia 1921 viszont nem volt bejegyezve, így az Olimpia 2010 egyesület bejegyeztette. Ha minden jól megy, márciusra ismét használhatjuk ezt a nevet és a régi címert".

Florin Muresan sajtótszóvivő pedig közölte a jó hírt: ősztől ismét Olimpia 1921 néven szerepel a klub. Amennyiben tehát nem szorul osztályozóra (nyer vagy döntetlent ér el a Pankota ellen), akkor a szombati lesz az utolsó meccs Olimpia 2010 néven.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: