2016-06-06 17:51:15• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint valószínű, hogy elmarad az Olimpia osztályozója!

Román futball-realitás: 24 órával az osztályozó tervezett kezdete előtt nem lehet pontosan tudni, pályára lép-e az Olimpia! A tét pedig nem kicsi, hisz a második osztályban való bennmaradásról van szó.

„Nem utazunk el Szatmárra! Nincsenek se játékosaink, se pénzünk. Fölösleges utazás lenne, ráadásul Szatmárnémeti messze van. Ez egy drámai pillanat, a csapat meg fog szűnni. Nem látom a csapat jövőjét. Újabb klub tűnik el a román labdarúgás térképéről", nyilatkozta hétfő délután a Liga2.ro oldalnak Romeo Bunica, a Gloria Buzau másodedzője.

„Beszéltem is Ion Viorellel, a Gloria edzőjével, akivel annak idején együtt játszottam a Steauában. Ő is elismerte, nem állnak ki az osztályozó két meccsén", mondta megkeresésünkre Csík Tibor, az Olimpia másodedzője.

A problémát az jelenti, hogy minderről az Olimpia ezidáig semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a szövetség részéről.

„Amíg ez nem érkezik meg, addig mi arra készülünk, hogy játszani fogunk!", jelentette ki Csík. „Remélem ugyanakkor, hogy ez a bizonytalan helyzet minél hamarabb megoldódik. A szurkolóknak is tudniuk kell, lesz-e meccs, jöjjenek-e ki kedd délután 18 órára a stadionba. Arról nem beszélve, hogy minden hazai meccs megrendezése 10.000 lejbe kerül - ki kell fizetni a bírókat, a mentőt, stb... - így nem mindegy, hogy ezt az összeget elköltjük-e fölöslegesen vagy megspóroljuk", magyarázta a Steaua korábbi kiváló védője.

Az Olimpia azt követően kényszerült osztályozóra, hogy szombaton hazai pályán csak 1-1-es döntetlennel zárta a rájátszást a Pankota ellen. Az Gloria hiába zárt szintén az alsóház rájátszának harmadik helyén, Bodzavásáron nagy a baj. A klubot működtető gazdsági társaság csődbe ment, radásul az edzőket és 14 játékost súlyos eltiltásokkal és büntetésekkel sújtott a szövetség tíz bajnoki megbundázáért.

Az eredeti tervek szerint az osztályozó első meccsét kedden 18 órai kezdettel játszották volna Szatmárnémetiben, a visszavágót pedig szombaton 17.30-től Bodzavásáron. Amennyiben a hivatalos értesítés megérkezik a Gloria visszalépéséről, az Olimpia bennmaradása biztossá válik, a fiúk pedig megkezdhetik a szabadságukat.

Hogy a következő bajnokság mikor kezdődik? „Ezt jelenleg senki sem tudja! A szövetség vezetői jelenleg az Európa-bajnokságra koncentrálnak, úgy látom", jegyezte meg nem kevés iróniával és elkeseredettséggel a hangjában Csík Tibor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: