2017-11-18 12:39:20• hírek • Bede Emőke

Több mint százötvenen vettek részt a szombati úszóversenyen

Szombat délelőtt több mint százötven gyerek vett részt azon az úszóversenyen, melynek célja a sport népszerűsítése a gyerekek körében. A legfiatalabb induló egy öt éves kislány volt, aki ifjú kora ellenére sikeresen teljesítette a 25 méteres távot.

A negyedik alkalommal megszervezett Select Kupa ebben az évben is számos úszótehetséget vonzott a Gellért Sándor utcába. A fél tízig tartó regisztráció alatt több mint százötven gyerek jelezte részvételi szándékát.


Az eseményt Márkos Tibor, az Észak-nyugati Német-Román Gazdasági Társaság elnökhelyettese nyitotta meg. Beszédében üdvözölt minden jelenlevő versenyzőt és gyermekéért szorító szülőt. Reményét fejezte ki, hogy a verseny által sikerül olyan tehetségeket felfedezni, akik a jövő bajnokaiként képviselhetik városunkat és megyénket.


A szabályzat ismertetése és az eddig elért eredmények méltatása után kezdetét vette a verseny. Elsőként az indulók legfiatalabb tagja vetette magát vízbe: az öt éves kislány sikeresen teljesítette a kötelező 25 méteres távot. Őt követően a versenyzők korosztályonként álltak a rajtkőre.



Az eredmények összesítésekor külön-külön osztályozták a lányok és a fiúk teljesítményét, viszont a két nem pontszámai együttesen járultak hozzá az iskolák rangsorolásához. Első helyen a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai végeztek, második helyre a Grigore Moisil Általános Iskola tanulói úsztak be, a dobogó harmadik fokára pedig a 10-es számú Általános Iskola versenyzői állhattak.


Mint Márkos Tibor elárulta, a november 18-i úszóverseny egy háromrészes sportprogram első állomása. December 3-án Románia legsikeresebb úszói merülnek alá a Select uszodában, majd a hónap második felében a sportklub meghívására 10 romániai város ifjú úszói érkeznek Szatmárnémetibe, hogy összemérjék tudásukat. A Select Sportklub által rendezett úszóverseny a Szatmár Megyei Tanács és több magánvállalkozó együttműködésével jöhetett létre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: