2018-09-02 08:30:40• hírek • Oszkó Viktória

Több mint százezer lej értékben foglaltak le cigarettát Halminál

Szeptember 1-jén, szombaton a déli órákban érkezett a halmi határátkelőhöz ellenőrzésre egy 33 éves ukrán állampolgár, I. R. A férfi kamionnal futott be a vámhoz, hogy átlépve a határt Romániában folytathassa útját. A Volvo márkájú votató és a Lamberet márkájú, fagyasztott áru szállítására alkalmas pótkocsi is Ukrajnában voltak bejegyezve.

A határrendészet szakemberei a rendőrséggel együttműködésben úgy döntöttek, a jármű tüzetesebb átvizsgálását választják, beleértve a sofőr és a csomagok szigorúbb ellenőrzését is.



Ekkor derült fény arra a jelentős mennyiségű csempészcigarettára, amelyet a pótkocsi rakodóterében, speciálisan kialakított rekeszekben rejtettek el. Miután összeszámolták, kiderült, nem kevesebb mint 40.000 doboz Fehéroroszországból származó cigarettáról van szó, amelynek értéke mintegy 120.000 lej.


A hatóságok a lefoglalt csempészárut elkobozták, a 112.500 lej összértékű járművet lefoglalták, a sofőrt pedig a nyomozás és a hatósági intézkedések idejére őrizetbe vették. A szükséges jogi intézkedések megtétele után a kamion vezetője csempészet miatt állhat majd bíróság elé.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: