2019-02-24 09:11:11• hírek • Szatmár.ro

Több mint százan űzték a telet szombaton a Sváb Házban farsangi mulatság közepedte (videó, képek)

Régi hagyománynak számít már a szatmári svábok farsangi mulatsága, melyet ebben az évben február 23-án, szombaton ünnepeltek.

Az idei alkalmat a Német Demokrata Fórum, a szatmári Gemeinsam Német Ifjúségi Szervezet és a Kálvária templom námet közössege szervezte. Az esten  Leitner Stefan, az Észak-erdélyi NDF vezetőségi tagja, Rist Gabriela, a Szatmári NDF vezetőségi tagja és Steinbinder Ingrid, a Gemeinsam alelnöke köszöntötte a jelenlévőket.

 

A megnyitó 19:00 óra körül volt. A kultúrműsort Leitner Gerlinde, Maroscsák Dániel, Gozner Ingrid, Galiger Florian és Galiger Rudolf adták elő. Egy svábokról szóló történetet elevenítettek fel Helmut Berner - Krieg im Scherbenland (Háború cserépországban) című könyvéből. A jelenet címe: Tonerle, wo ist dein Vater? (Tónika, hol az apukád?)  - tudhattuk meg Rist Gabrielától.

 

A műsor második felében egy "Hattyúk tava szabadon" feldolgozást csodálhatott meg a jelenlévők apraja és nagyja a Gute Laune tánccsoport férfi tagjainak előadásában. Az előadás harmadik része, az ötletes "flashmob", avagy villámcsődület interaktívra sikeredett. A Gemeinsam Ifjúsági Szervezet és a Johann Ettinger tánccsoportja és a szülők közös előadása táncra perdítette a közönséget. Kezdődhetett a dínomdánom.

 

A szombati farsangi mulatság programjai között voltak vicces vetélkedők is, mint az üdítőivó verseny vagy a csokoládékibontó megmérettetés kés és villa segítségével. Az egyre kisebb felületet betakaró ujságon táncolás és a lufitánc sem maradhatott ki a sorból, megannyi vidám pillanattal ajándékozva meg a bátor résztvevőket.

 

A hagyománynak számító fánkdíszítés alkalmával a kreatív művészhajlammal megáldottak élhették ki tehetségüket az ünnepi finomságok dekorálásával.

 

Az est folyamán több mint százan élvezték a báli hangulatot. Szatmárnémetiből, Nagykárolyból, Nagymajtényból és Zilahról is érkeztek vendégek. A számtalan műsor és mulatságos tevékenység mellett a bálkirálynő választás is terítékre került. A tombola pedig a szerencséseknek kedvezett.

 

A télűző esemény éjfél környékén ért véget. A vendégek jókedvűen, mosollyal az arcukon búcsúzkodtak a "Jövőre ugyanitt!" szállóige kíséretében.

 

A következő sváb népszokásokat felelevenítő esemeny Erdődön kerül megrendezésre. Ez az igazi télvégi móka, a Funka. Űzzük messzire a rideg, téli időt együtt! Találkozzunk az erődi várban március 2-án, szombaton délután 18:00 órakor!

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: