2020-05-16 07:40:49• hírek • Agerpres

Több mint százan tüntettek a bukaresti Victoriei téren

Fotó: Mediafax
Fotó: Mediafax

Kockázatosak a társadalom számára a bukaresti Victoriei téren péntek este zajló tiltakozáshoz hasonló megmozdulások - nyilatkozta Raed Arafat.

A belügyminisztériumi államtitkár rámutatott, Németországban és más országokban is voltak ehhez hasonló tüntetések, amelyek "manipuláción és félretájékoztatáson" alapulnak, ezek résztvevői rendszerint tagadják a koronavírus létezését, egy világ-összeesküvés részének tekintik a járványt. "Sajnos azonban ez a vírus valóban létezik, és ha nem vesszük komolyan a helyzetet, ellenünk fog fordulni. Ha nem tartjuk be a szabályokat, minden, amit eddig elértünk, odaveszhet a következő időszakban és főleg ősszel" - fogalmazott Arafat az Europa FM műsorában.


Hozzátette, senkinek sem kívánja, hogy elkapja a koronavírust, és megtapasztalja, milyen ez a betegség. "Vagy hogy valamelyik hozzátartozója kapja el. Akkor majd megértenék, hogy ezzel nem lehet viccelni" - nyomatékosította.


Péntek este több mint kétszázan gyűltek össze a bukaresti Victoriei téren, hogy tiltakozzanak a kormánynak a koronavírus-járvány kezelését célzó intézkedései ellen. A fővárosi csendőrség vezetője, Alexandru Iacob szerint a megmozdulást törvénytelenül szervezték, a csendőrök azonban igyekeznek elejét venni az esetleges incidenseknek. Iacob azt mondta, a csendőrök javasolják a résztvevőknek, hogy viseljenek védőmaszkot, és próbálnak a megfelelő fizikai távolság betartásával kommunikálni velük.


Az országos vészhelyzeti bizottság határozata értelmében a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében tilos a tüntetések, demonstrációk, koncertek és más, nagyobb tömegeket vonzó rendezvények szervezése a veszélyhelyzet alatt. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: