2016-11-07 17:14:47• hírek • Szatmár.ro

Több mint száz szabad munkahely lesz elérhető a szatmári közigazgatásban

fotó: Cadar Marius
fotó: Cadar Marius

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban és a Szatmár Megyei Tanácsnál is változtattak a szervezeti felépítésen, emiatt pedig hamarosan több mint száz munkahely betöltésére várnak majd jelentkezőket.

Szatmárnémeti Városi Tanácsa a legutóbbi városi tanácsülésen szavazott a szervezeti felépítés módosításáról, ezzel több mint száz személy alkalmazására nyílt meg a lehetőség. Kérdés azonban, hogy lesz-e elég jelentkező, hiszen bizonyos esetekben a fizetés nem nevezhető vonzónak.

„A változtatással 114 üres poszt elfoglalása vált lehetségessé. Szükség van szakemberekre a közigazgatásban, mind vezető tisztségbe mind köztisztviselői állásokba, ezért ezek a munkahelyek meg lesznek hirdetve. Nincs műépítészi végzettséggel rendelkező főépítésze a városnak, nincsenek jelenleg sok esetben olyan igazgatóink, akikre a városvezetés számíthatna, hogy a munka még gördülékenyebben folyjon. Idén az alkalmazási procedúrákat már nem tudjuk elindítani időben, így a jövő év elején lesznek kiírások" - magyarázta Kereskényi Gábor polgármester.

A megyei tanácsnál is szükség van friss munkaerőre, ott is voltak szabad állások, amelyek elfoglalását az elvárások módosítása nélkül nem lehetett kivitelezni. A módosítást a legutóbbi megyei tanácsülésen szavazták meg.

„Tíz helyre kerestünk munkatársat, de ezekhez kilenc év régiségre volt szükség, így értelemszerűen nem volt jelentkező. Szerintem távolról sem kell mindenkitől kilenc évnyi tapasztalatot kérni, ezért úgy alakítottuk az elvárásokat, hogy kezdők számára is elérhetővé váljon néhány munkahely a megyei tanácson belül" - nyilatkozta Pataki Csaba.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: