2013-09-11 14:07:12• hírek • Póti Orsolya

Több, mint száz gyerek origamizott a könyvtárban

A vakációban origami-foglalkozások várták hetente egyszer a szatmári diákokat a Szatmár Megyei Könyvtárban. A kört a tanévben is megszervezné az intézmény vezetősége.

Az elmúlt két hónapban keddenként sok gyerek gyűlt össze a Szatmár Megyei Könyvtár multimédiatermében, ahol origami-foglalkozások várták őket Raluca Istrate és Violeta Tarta, a könyvtár munkatársainak irányításával.

A nyári foglalkozássorozat szeptember 11-én, szerdán érkezett a végéhez, és zárásképpen tököt készítettek papírból a résztvevő gyerekek. Az érdeklődés nagy volt a foglalkozások iránt, hiszen összesen közel 120 gyerek vett részt ezeken a nyár folyamán.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a könyvtár vezetősége a tanévben is szervezne hasonló foglalkozásokat; már a tanév elejétől a kicsik órarendjébe iktatná az origamizást. Az utolsó foglalkozás keretében a könyvtár vezetője, Angela Campian oklevelet osztott ki a körön résztvevő diákoknak.

Az origami egyébként egy nagyon egyszerű és hasznos fejlesztő-pedagógiai módszer. Ajánlott már óvodáskorban elkezdeni hajtogatni, ugyanis rendkívül alkalmas a betűírás tanításának alapozására. Mindemellett fejleszti a szem-kéz koordinációt, valamint a koncentrációt, a figyelem összpontosítását. Segít a tér és a forma összefüggéseinek játékos felfedezésében, miközben pontosságra, precizitásra ösztönzi a gyerekeket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: