2012-03-23 15:49:00• hírek • Kocsis Zoltán

Több, mint száz fajta rózsa a SPAS udvarán

Ilyés Gyula emlékplakettet és érdemoklevelet adott át dr. Wagner Istvánnak találkozásuk alkalmából.

Vélhetően kevesen tudják, hogy a Szatmárnémeti Szociális Osztály Ilisesti utcán található székházának udvara egy igazi rózsakert több, mint száz fajta rózsával. Ezeket a virágokat péntek délben az ország egyik legnagyobb szaktekintélye, dr. Wagner István metszette meg. Az eseményen Ilyés Gyula polgármester is tiszteletét tette.

Az idén 80. születésnapját ünneplő szakember fiatalos lendülettel és odaadással magyarázta hol románul, hol magyarul, miként kell megmetszeni a „virágok királynőjét." „Nem véletlen ez az elnevezés, hisz Új-Zélandtól Alaszkáig mindenütt megtalálható és a világ minden részén gyönyörű", mondta dr. Wagner, aki gyerekkora óta foglalkozik rózsákkal.

A Fehér megyéből származó, de Kolozsváron élő és tevékenykedő szakember 1990-ban alapította meg a Romániai Rózsabarátok Egyesületét, amelynek jelenleg 1700 tagja van és amelynek sokáig az elnöki tisztségét látta el, míg a Nemzetközi Rózsabarátok Egyesületének jelenleg is az alelnöke. „De csak őszig. Ebben a korban már nem bírom azt a rengeteg utazást", mondta a Szatmár.ro-nak. Az eseményen jelen volt dr. Maria Cantor, Romániai Rózsabarátok Egyesületének új elnöke is.

„Ez egy nagyon szép kert, néhány rózsát én ajándékoztam az intézménynek", mondta a mester, aki kérdésre válaszolva elárulta, hogy a rózsa leghatékonyabb szaporítási formája a vad hajtások beoltása.

Dr. Wagner István metszi a rózsát

Dr. Wagner István, dr. Maria Cantor, Ilyés Gyula

Rózsabarátok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: