2018-05-05 05:36:13• hírek • Bede Emőke

Több mint száz csendőr teljesít szolgálatot a hétvégi eseményeken

A nyár közeledtével egyre több eseményt szerveznek szerte a megyében, ez pedig csendőreink számára is sűrűbb programot jelent. Ennek a hétvégének például a legfontosabb művelete a Sambra Oilor folklórfesztiválon való rendfenntartás lesz.

A tejösszefejés fesztiválja már hosszú hagyománynak örvend, évről évre megannyi nézőt vonz, és sokszor az ország vezető politikusai is tiszteletüket teszik az ünnepségen. A Huta Certeze-i domboldalon összegyűlt embertömeg azonban jelentős kockázatokat rejthet magában, így a csendőrök jelenléte valóban indolkolt. A hétvége másik fontos eseménye pedig az a megye több települése között zajló raliverseny, mely az Országos Rally Raid Bajnokság egyik állomásának számít. Pénteken rövid bemutatót tartottak Szatmárnémeti központjában, szombaton azonban már a megye útjain poroszkálnak majd a versenyautók.


Ezeken az eseményeken a csendőrség feladatköre igencsak széles: többek között meggátolják, hogy a tömegben feszültség alakuljon ki, hiszen ez könnyen komolyabb konfliktusokba gyűrűzhetne át, valamint igyekeznek azokat a személyeket is kézre keríteni, akiket esetleg elcsábít egy-egy táskából kilógó mobiltelefon vagy pénztárca látványa.
 

A potenciális veszélyek elkerülése érdekében a szatmári csendőrség mindenkit óvatosságra int. Úgy autónkat, mint táskánkat jól zárjuk be, ne engedjük, hogy illetéktelen kezek kotorásszanak bennük. Emellett tartsuk tiszteletben a szervezők által felállított játékszabályokat is, hiszen ezzel nem csak magunk, hanem embertársaink biztonságát sem tesszük kockára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: