2015-06-17 14:37:11• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint ötven tonna hulladék

Több mint ötven tonna hulladék - ekkora mennyiséget gyűjtöttek össze tavaly gyerekek, óvodások és iskolások Szatmár megyében a Környezetvédelmi Ügynökség két nevelő célzatú versenyén.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség évek óta komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megértesse a lakossággal a szelektív hulladékgyűjtés valamint a természetbarát - mondhatnánk úgy is, civilizált - hulladékgazdálkodás fontosságát.

Mivel tudják, hogy a felnőttek szívéhez gyakran a gyerekeken keresztül lehet eljutni, illetve tekintve, hogy a kicsik befogadóbbak és mégiscsak ők öröklik az általu(n)k kialakított környezetet, az ügynökség két tematikus versenyt hirdetett meg az elmúlt esztendőkben. Mindkettőnek egyik fontos eleme a hulladékgyűjtés. Hogy a két nevelői célzatú verseny mennyire eredményes, álljon itt egyetlen szám: csak tavaly 52.134 kilogramm szemetet gyűjtöttek össze a gyerekek.

Óvodásoknak szól a Játszunk és újrahasznosítunk elnevezésű verseny, melyben tavaly 21 Szatmár megyei óvoda vett részt és összesen 861 kilogramm hulladékot - használt, lemerült elemeket - gyűjtöttek össze. A legügyesebb a Voinicelul óvoda volt, 179 kilogrammig jutott.

A „Élet a környezetnek, élet az embernek" már a nagyobbaknak szól. Ebben 14 általános iskola és gimnázium vett részt és összesen 51.237 tonna újrahasznosítható szemetet szedtek össze. A legtöbbet - 16074 kilogrammot - a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: