2010-07-20 12:59:25• hírek • Szatmár.ro

Több mint ötven óvás

Vasárnap este függesztették ki Szatmár megyei vizsgaközpontokban a pedagógusi versenyvizsga eredményeit - hétfő estig 55 tanár óvta meg a kapott jegyét.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a múlt heti versenyvizsgán az 516 megjelent pedagógus közül nyolcan a tételek megtekintését követően már el is hagyták a termet, 181-en pedig még az ötöst sem tudták megírni - nagy részük óvó- és tanítóképzőt végzett.

Ötös és 5,99 közötti jegyre 134 tanár dolgozatát értékelték, 6,-6,99 közötti minősítést 87-en kaptak, 67 pedagógus 7-7,99 közötti jegyet kapott, 26-an kaptak 8-8,99-et, kilencesen felül kilencen teljesítettek, tízes dolgozat pedig nem született. A jegyükkel elégedetlenek óvást nyújthattak be: 55 tanár élt is ezzel a lehetőséggel.

A Doamna Stanca Főgimnáziumban lévő vizsgaközpontban 28 óvást nyújtottak be: heten testnevelésből, hatan angol nyelvből, négyen történelemből, ketten ortodox vallásból, ketten matematikából és egy-egy pedagógus zenéből, földrajzból, német, magyar és román nyelvből, filozófiából és pszichopedagógiából.


Nem mindenkinek felelt meg a kifüggesztett eredmény
Nem mindenkinek felelt meg a kifüggesztett eredmény


A Constantin Brâncuşi Faipari Iskolacsoportban lévő vizsgaközpontban 27 óvást regisztráltak: tizenhárom román nyelvű és hat magyar nyelvű óvónő, négy román és két magyar tanító óvott, ugyanakkor egy közgazdaságtant és egy közélelmezést oktató pedagógus.

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes szerint, a pedagógusok egy részének nagyon gyenge szereplése a felsőoktatási intézmények romló színvonalával magyarázható. Az utóbbi időkben egyre többen vélik úgy, hogy egyetemi diplomát könnyebb szerezni, mint érettségit.

Sajnos sok olyan fiatal van, aki nem készül fel rendesen az egyetemen, ritkán jár órákra, gyakorlati, tanítási óráik pedig nagyon kevés számban vannak a tantervben. Ez meg is látszott a módszertani gyenge szereplésen - mondta Kónya László. Az idei első versenyvizsga végső eredményeit szerdán függesztik ki a vizsgaközpontokban, ezt követően pedig sor kerül a helyek leosztására.

A legalább hetes jegyet elért pedagógusok címzetes helyekre való leosztására július 22-23-án kerül sor, 25-én az áthelyezéseket intézik, míg július 27-30. között az átmenő, 5-ös jegyet elért, ám hetestől kisebb osztályzattal rendelkező tanárok helyettesítői katedrákra való leosztását szervezik meg.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: