2018-02-14 14:27:23• hírek • közlemény

Több mint ötezer lej támogatás a Harag György Társulattól a civil szervezeteknek

Szerdán a Harag György Társulat igazgatói irodájában adta át Bessenyei Gedő István művészeti igazgató, Stier Péter adminisztratív igazgató és Nagy Orbán főigazgató a két kedvezményezett civil szervezetnek azt a támogatást, amelyek a múlt heti miniévad előadásai kapcsán folytak be.

Február 5. és 8. között az Északi Színház Harag György Társulata és román tagozata közös miniévadot szervezett, amelyben három-három előadást játszottak. A magyar színtársulat a Bernarda Alba háza, a Tévedések vígjátéka és a Tizenöt próbálkozás a színészetre című előadásokok bevételét a Hans Lindner Alapítvány illetve a Máltai Szeretetszolgálat támogatására ajánlotta fel.
 

A jegyeladásból és a színház előterében található urnában elhelyezett adományokból származó összeg 5160 lej.
 

„A társulattól kapott támogatást a Reménysugár program keretén belül működtetett kolozsvári lakás ágyneműkészletének kicserélése - 10 párna, 10 paplan/takaró, 10 lepedő és 10 rendbeli ágynemű huzat – fogjuk fordítani. A négyszobás lakás a kolozsvári klinikákon kezelt szatmári betegek és kisérőik elszállásolását szolgálja. A 2017-es évben 500 esetben sikerült védett szállást biztosítanunk az ezt igénylőknek” – mondja Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány vezetője.
 

„Számításaink szerint a támogatásból két és fél hónapon keresztül tudjuk biztosítani a felnőttpelenkákat annak a közel húsz fekvőbetegnek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szatmári kirendeltsége által támogatott, nehéz sorsú családokban élnek” – mondja a támogatás felhasználása kapcsán Pallai Kristóf, a szervezet koordinátora.
 

A Harag György Társulat az elmúlt években rendszeresen tartott jótékonysági előadásokat, illetve partner volt több ilyen rendezvény megszervezésében is.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: