2019-02-06 07:14:31• hírek • Bede Emőke

Több mint öt órán át küzdöttek a tűzoltók a lángokkal - Helyszíni képek

Komoly kihívással kellett szembenézniük a szatmári tűzoltóknak azt követően, hogy a Szőke Mocsár nevű városrészen lángra kapott egy asztalosműhely tetőszerkezete.

Mint arról kedden beszámoltunk, a segélyhívás 11 óra 32 perckor futott be, ennek nyomán 17 tűzoltó és 3 habbal és vízzel oltó fecskendős autó rohant ki a helyszínre, illetve velük tartott egy SMURD-rohamkocsi és egy mentőautó is. A hatalmas felületen, mintegy 500 négyzetméteren égő tűz továbbterjedésének veszélye miatt a lánglovagok végül egy újabb egységet is kértek a helyszínre.
 

Az immár 20 fős tűzoltócsapat több mint öt órán át dolgozott megfeszített erővel az oltáson. Többek között meg kellett bontaniuk a tetőt, hogy az összes tűzfészket megtalálhassák, illetve meg kellett óvniuk a lángoktól a szomszédos helyiségeket, melyekben komoly mennyiségű faanyagot és különféle festékeket tároltak. Öröm az ürömben, hogy senki sem sérült meg a bevetés során, holott egy adott pillanatban egy kisebb robbanás is történt a műhelyben.
 

A lángok martalékává vált a csarnok tetőszerkezete, az odabent tárolt faanyag jelentős része, félkész termékek, illetve több, a fa megmunkálásához szükséges gép is. A tűzoltók elsődleges szakvéleménye szerint a tüzet egy elektromos rövidzárlat okozta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: