2018-04-23 09:06:08• hírek • Bede Emőke

Több mint nyolcszáz szabad munkahely vár Németországban

Több mint 1300 szabad állás vár betöltésre az EU területén –derült ki a Szatmár Megyei Munkaerő-ügynökség (AJOFM) adataiból. A legtöbb munkavállalót Németországba várják, de más országokban is vannak szabad helyek.

A legtöbb betöltésre váró állást Németországban jegyzi az Európai Foglakoztatási Szolgálat (EURES), szám szerint 883-at. Keresnek több száz reptéri csomagrakodót, 53 lakatost, 50 villanyszerelőt, 50 vízvezeték-szerelőt, 51 hegesztőt, 32 kamionsofőrt, 2 buszsofőrt, de a szakácsok, kozmetikusok, masszőrök, felszolgálók és informatikusok is találhatnak maguknak állást.
 

Belgiumban 26 szabad munkahely várja az álláskeresőket, lehet pályázni többek között húsfeldolgozói, villanyszerelői, esztergályosi, kamionszerelői és –sofőri, illetve kőműves állásokra is. Finnországban főként hegesztőket és vízszerelőket, Máltán pedig 150 buszsofőrt keresnek.
 

Hollandiában közel 100 olyan személyt keresnek, akik a virágiparban helyezkednének el, mint például virághagyma-csomagoló és virágszedő. De 5 olyan munkavállalóra is szükség lenne, aki a golfpályák rendebentartásában tud segédkezni. Lengyelországban pedig ácsokat, kőműveseket és hegesztőket is alkalmaznának.
 

További információk a szabad helyekről a Megyei Munkaerő-ügynökség székhelyén, a Ion Ghica 36. szám alatt, illetve az ügynökség weboldalán (www.satumare.anofm.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: