2016-03-30 14:10:04• hírek • Kocsis Zoltán

Több mint nyolcszáz bevándorló Szatmár megyében

Több mint nyolcszáz bevándorló él jelen pillanatban Szatmár megyében, közülük pedig közel háromszázan valamely Európai Unión kívüli államban születtek, jelentette ki szerdán Marian Chindris, a bevándorlási hivatal Szatmár megyei vezetője.

A hivatal adatai szerint ebben a pillanatban összesen 820 külföldi bevándorló él a megyénkben. Nagy többségük, pontosabban 65%-uk az Európai Unió valamely államának polgára. A legtöbben, 162-en Magyarországról telepedtek át, őket az olaszországiak (128) és a németországiak (90) követik.

A megyében élő külföldieknek tehát 35%-a származik nem uniós országból. A paletta igen széles, Japántól Peruig számtalan ország szerepel rajta, de leginkább Moldova és Ukrajna. A nem EU-s bevándorlók közül 66 rendelkezik állandó szatmári lakhellyel, 221 pedig ideiglenes lakhellyel. Legtöbbjüknek romániai családtagja - férje, felesége, gyereke - van.

Chindris azt is megerősítette, hogy - a korábbi tasnádi és nagymadarászi hírekkel ellentétben - a kormány nem tervez menekülttábort kialakítani Szatmár megyében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: