2012-07-24 13:12:34• hírek • Póti Orsolya

Felújítási munkálatok zajlanak a Református Gimnáziumban

A szünidő folyamán is felújítási munkálatok zajlanak a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban. Ezekről és a további tervekről Szilágyi Éva, az intézmény igazgatónője számolt be a Szatmár.ro-nak.

Lassan két éve annak, hogy visszakerült régi otthonába a Református Gimnázium. Azóta sikerült megjavítani a rossz állapotba került tetőszerkezetet, felújítani az I. és II. emeleti termeket, valamint a dísztermet, és a földszint termei közül hármat pedig a Szatmári Református Egyházmegye új esperesi hivatalának alakítottak ki.

Az elmúlt hónapokban az első osztály és az előkészítő osztály termeit újították fel, melyeknek az új épületszárny ad otthont. A termeket ízlésesen kifestették, új bútorzattal rendezték be, és egy módszertani szobát is létrehoztak a tanítók számára.

Jelenleg az épület földszintjén zajlanak a felújítás munkálatok: a munkások az V-VIII. osztályos diákok termeit újítják fel ebben az időszakban. „A földszinti termek felújítására már nagy szükség volt. Nem egy egyszerű festésről van szó, ugyanis a falakat leverettük vakolatig, majd új módszerrel festetettünk és burkoltattunk, hogy ezek időnkénti felújítása könnyebb legyen. Ezen kívül szükség van a parketta kicserélésére is, mert a jelenlegiek régiek, elavultak" - magyarázta Szilágyi Éva.

A gimnazista diákok egyes osztálytermei igazán hangulatossá váltak: a falakon vidám színek uralkodnak és narancssárga sötétítőfüggöny dobja fel a termeket.

A tervek szerint a tanév kezdetéig a II. emeleten működtetett büfét a földszintre költöztetik, úgy, hogy az udvarról is meg lehessen közelíteni. Ez azért lesz célszerűbb, mert így a kisebbek nem kell gyakran a lépcsőt használják.

A gimnázium vezetősége a jövőben szeretné a Polgármesteri Hivatal támogatását kérni az új épületrész fűtésrendszernek felújításához, ugyanis az elmúlt évben akadozott a fűtésszolgáltatás. Továbbá tervben van az étkezde működtetése is, amennyiben 50-60 diák igényelne ebédet. Ősztől működni fog a napközi felügyelet is, ugyanis sok szülő igényt tart erre a szolgáltatásra.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: