2015-05-17 13:26:33• hírek • Szatmár.ro

Több mint négyszázan ropták a táncot Jeles Piros Pünkösd Napján

Szombat délután Szatmárnémeti új főterén tartották a megye magyar néptánccsoportjainak nagy seregszemléjét. A megye számtalan településéről érkezett fellépők amikor épp nem a színpadon voltak, akkor kézműves foglalkozásokon vettek részt a Borókagyökér és az Aranykapu kulturális egyesületek szervezésében - szóval senki sem unatkozott.

A Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében idén harmadik alkalommal került sor a Jeles Piros Pünkösd Napja elnevezésű néptánctalálkozóra és seregszemlére. Szatmárnémeti új főterén, a Gödörben szülők és a néptáncolás szerelmesei gyűltek össze ez alkalomból. "A megye minden pontjára küldtünk ki meghívót, minden településre, ahol aktívan foglalkoznak néptánc-oktatással" - magyarázta a Szatmár.ro-nak a főszervező Nagy Orbán.

A megnyitó mozzanatként szolgáló nagy közös táncot követően sorban színpadra léptek a néptánccsoportok, többek között Sárközújlakról, Magyargéresről, Halmiból, Szilágyszérből, Egriből, Bogdándról, Börvelyből, Hadadnádasdról és természetesen Szatmárnémetiből. Láttunk széki, szatmári, mezőségi és szilágysági táncokat. Sőt, aki kedvet kapott hozzá, az maga is beállhatott a táncosok közé a rendezvény végén megszervezett táncház alkalmával.

A programot kézműves foglalkozások színesítették, főleg a legkisebbek örömére. A gyerekek gólyalábaztak, mára sokak számára már ismeretlen gyermekjátékokat próbálhattak ki, illetve kézműveskedhettek is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: